Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Заради слаби резултати министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на областните дирекции във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище, съобщиха от МВР.

С постовете си се разделят съответно старши инспектор Цветан Петков, комисар Георги Джоглев, главен инспектор Даниел Псалтиров, комисар Мирослав Петров и комисар Станимир Парашкевов.

Заради „неупражнен контрол“ Йовчев иска оставката на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Със същите мотиви ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. Министърът посочи конкретния случай на неупражнен контрол по-рано днес – ширещата се цигарена контрабанда в центъра на София.

Цветлин Йовчев разпореди краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Сред тях са бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване.

Oще по темата
Министърът иска още подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция”.

На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.

Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси.

Като приоритетни направления на днешната среща с ръководния състав на министерството са очертани активното противодействие на т.нар. „битова престъпност“ и на финансовите престъпления, както и ефективно изразходване на ресурсите. Сред приоритетите са още гаранции за законност във всички действия на полицейските служители – включително чрез засилване на ролята на дирекциите „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност”, публичността и отчетността на всеки шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 10 години

До АнонименTo първо министъра да разследва кой вкарва контрабандните цигари през граница и как стигат до пазарите ......

67

Анонимен

преди 10 години

Мисля, че не е редно да плюете по човека, които изправи 3РПУ на крака и от последно място по разкриваемост на престъпления вече е на едно първите места! Даже май сте действащи полицай точно в 3РПУ. От такива предатели като вас, Валери Симеонов не може да си свърши работата! Кой друг началник на РПУ си проверява подчинените по 24 часа в денонощието?

66

Анонимен

преди 10 години

Аз искам да попитам, всички които плюят по Валери Симеонов! От къде ви е информацията за сумите, които твърдите, че взима за контрабандата на цигари на пазара? От къде знаете за тези 9 апартамента? Така като ви чета писаниците, май сте или полицай на които Симеонов е подкастрил крилцата и ви е накарал да работите здраво или престъпници които е заловил е не ви е приел подкупите?!!!

fallback