Екатерина Захариева и Деяна Костадинова. Снимка: архив, БулФото

Екатерина Захариева е назначена за началник на Кабинета на президента с указ на държавния глава, съобщиха от президентството.

Преди да стане служебен вицепремиер и министър на регионалното развитие, Захариева заемаше длъжността главен секретар на президента.

С друг указ, Деяна Костадинова е назначена на длъжността секретар на държавния глава по социални политики, младежта и спорта.  Същата длъжност тя заемаше от по-малко от месец преди да стане служебен вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Костадинова е бивш заместник-социален министър в кабинета на Бойко Борисов.

Служебният министър на финансите Калин Христов се връща на работа в Българската народна банка, където пак ще е подуправител на БНБ, ръководещ управление „Емисионно”.

Служебният министър-председател и министър на външните работи Марин Райков отново ще е посланик, този път в Рим. Днес новоизбраният първи дипломат Кристиан Вигенин увери, че не смята да спира решението на предшественика си на поста Райков да се самоизпрати на нов посланически мандат.

С друг указ от днес президентът Росен Плевнелиев назначи Росен Кожухаров на длъжността главен секретар на държавния глава. До 13 март Кожухаров заемаше длъжността секретар на президента по правни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase