Калин Тихолов. Снимка: БТА
fallback

Кандидатът за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски ще оттегли днес кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране заради скандала "Дюнингейт".

Лидерът на ДПС Лютви Местан също потвърди информацията на bTV, че архитектът е оттеглил кандидатурата си за министър след разговор с бъдещия премиер Пламен Орешарски.

"Трябва да бъдем коректни – ако инициативата е негова, би трябвало да говорим, че се е оттеглил, а не, че е бил оттеглен, защото във втория случай той е обект на въздействието на външна воля. Ако волята е негова, той трябва да бъде поздравен", заяви Местан пред Нова телевизия.

Oще по темата

"Инициативата по отношение на членовете на кабинета е изцяло на министър-председателя Пламен Орешарски. Говоря за министър-председателя още преди гласуването утре, защото съм сигурен, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен", убеден е лидерът на ДПС.

Оттеглянето на Тихолов е заради забърканото му име в скандала "Дюнигейт", който се разрази в началото на тази година и заради който Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България.

В началото на януари стана ясно, че 29 дка парцел (уж бивш горски фонд, а всъщност пясъчни дюни – бел. ред.) край Несебър ще се превърнат в луксозен туристически комплекс.

Вчера Пламен Орешарски представи структурата и предложенията си за министри в предлагания от него експертен кабинет, който предстои да бъде гласуван в сряда от новоизбраното 42-ро Народно събрание. 

Сега обаче от него изпада Калин Тихолов и все още няма яснота кой ще го наследи предвид факта, че днес съставът на бъдещото правителство ще бъде представен и на президента Росен Плевнелиев.

Висящо остава и още едно име в проектокабинета, то е на втория вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Werwolf

преди 10 години

Как може тоя върколак да е номиниран за министър?! Та на него от километър му личи, че не му е чиста работата.

49

един

преди 10 години

Българските архитекти изиграха важна роля в масовото строителство от " 89 год насам , нагушиха се с мръсни пари и сега гледаме грозотиите им повсеместно ! Болшинството от тях са за затвор!

48

Питащ

преди 10 години

Кога най-после ще накажат ГЛАВНИЯ пряк виновник за "Дюнигейт", все още шефа на бургаската екоинспекция разБойчо Георгиев?!! Това дебело прасе трябва да бъде изритано с шутове от поста директно към затвора за купища далавери, в които е съучастник!

fallback