Бойко Борисов в парламента Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разиграва циркове, ядоса се днес експремиерът и новозаклел се депутат Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той заподозря, че "Атака" се е разбрала с БСП и ДПС за днешния избор на шеф на Народното събрание. Депутатите
на Сидеров не участваха в гласуването, а Михаил Миков от левицата спечели срещу Цецка Цачева, предложена от ГЕРБ.

"Защо от "Атака" не се регистрираха? За да е нисък кворумът", обясни Борисов, след като кандидатурата на ГЕРБ за шеф на 42-то НС Цецка Цачева беше отхвърлена. Така ще изберат и правителството на БСП и ДПС, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По думите на Бойко Борисов "Атака" ще играе ролята на коректив, но това ще бъде само роля, а реално по същия начин ще дава възможност на ДПС и БСП да прокарват идеите си.  "Само че няма кой да му се хване повече на номерата", отсече Борисов.

Още по темата
Днес Волен Сидеров категорично заяви, че няма да подкрепи никое правителство, а ще следи дали депутатите ще изпълняват задълженията си. Подобна политика на негласуване имаше Сидеров и парламентарната му група и в 41-вото НС, когато обикновено при вот на недоверие те не гласуваха.

Днес Борисов не пропусна да припомни как Сидеров е хвалил кабинета му първите две години от управлението на ГЕРБ.

Народът ще реагира на тази схема, защото тя е толкова прозрачна, толкова е видна, толкова е ясна, отсече още Борисов. Той определи като най-големия политически опонент на ГЕРБ коалицията на БСП и ДПС. Борисов увери, че партията му ще се забави само с един ден след връчване на мандата да представи кабинета си.

На въпрос дали ще идва на работа, Борисов отговори: „Естествено”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase