Иван Костов и Надежда Нейнски не се разбраха преди вота. Снимка: архв, БТА
fallback

„Чувствам вина, че не успях да убедя колегите от ДСБ, че трябва да проявим кураж и сила, да създадем единна десница преди изборите. Това щеше да бъде катализатор и промяна за хората”. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и лидер на съюз „Единство” Надежда Нейнски.

Според нея и програмата, и кампанията на десните са били най-добрите, но няма как да убедят избирателите, че с 4% от гласовете могат да изпълнят тази добра програма.

„Десницата даде множество примери за недобри коалиции”, заяви още Нейнски. „Дори и да са направени с най-добри намерения, няма значение, при положение че не са дали резултати”, призна тя.

„За мен спорът в България за ГЕРБ не е дали е дясна партия или не, а дали е демократична”, посочи тя.

Според нея касирането на изборите не е добър сценарий за страната.

"Ние минахме една изключително тежка кампания - не за политиците, а за хората, която на практика изнесе буквално на показ всички проблеми, които съществуваха в държавата през последните години. За мен най-сериозният от тях е недоверието в институциите", изтъкна Нейнски.

Според нея ГЕРБ оспорва изборите, защото не са доволни от резултата си и вероятно търсят втори дубъл. "Това обаче ще вкара страната в много сериозно натоварване на бюджета и на самите хора и смятам, че държавата рискува да влезе в хаос, прогнозира Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

перуника

преди 10 години

Надка и Мартинчо как имат очи да се показва по медиите след като дори не са гласували. За каква нова партия говорят, като те имат такава, но без структури. Обединение на десните партии да, но не и да използват готови структурите на други, а да се правят на велики. Ако сме честни ще отчетем, че ДСБ има най-висок процент от всички в дясно. Нека всички стари лица си подадат оставките по примера на Костов и нека нови млади поемат съюза на десните. Но съюз, а не нова партия.

70

дясно

преди 10 години

Абе тия не разбраха ли че с компроментирани хора не можеш да влезеш в парламента. Десните избиратели не искат Нито Костов, нито Корумбашев. Затова гласуваха някои и за Атака.За да има нова десница трябват нови дейни лица. Старите мутри им е време за пенсия или да ходят да си харчат откраднатите пари някъде по света.

69

Анонимен

преди 10 години

Съдбата на СДС щеше да бъде съвсем друга, ако не бяха направени две погрешни, фатални стъпки. Първо, сливането на партиите и движенията от коалицията СДС в една единствена партия. Второ, инициаторът на това сливане - Ив. Костов се отцепи в своя партия и така постави началото на отделянето и на други организации от изкуствено създадената "единна" партия СДС. Паралелно с това, много хора просто напускаха "единната" партия СДС, защото им напомняла "единната" организация ОФ от времето на соца.

fallback