Партии ще искат касиране на вота, убеден е Георги Марков. Снимка: Булфото, архив
fallback

Конституционният съд вероятно ще бъде сезиран за незаконност на изборите заради нарушението на мълчанието в деня за размисъл, когато гръмна скандалът с установените от прокуратурата 350 000 бюлетини в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд. Това коментира бившият конституционен съдия Георги Марков по bTV.

Въпреки това обаче той не се ангажира с прогноза какво би било решението на съда.

"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война", коментира той.

Според него това, което стана в деня преди изборите, е безпрецедентно.

Oще по темата
„Никой досега не си е позволявал да наруши основния принцип в избирателния процес, че в деня за размисъл политическа дейност не може да се извършва. Сега пикът на кампанията беше в събота и то с обвинения, че в държавата се извършва преврат“, каза Георги Марков. 

По думите му този парламент е с много ниска подкрепа и пред него стои вариантът да излъчи едно общо правителство за една година, в което всички 4 партии да се обединят в името на България, защото „нищо не е наред“.

Марков обаче призна, че не вижда как ще стане това.

Според него лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не би се съгласил на коалиция с ДПС. Бившият съдия отбеляза, че за трети пореден път ДПС прави мандат в парламента и ролята на партията традиционно се оказва ключова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

.

преди 10 години

не виждам коментар за "ред, законност, справедливост"?

63

Анонимен

преди 10 години

Та на предишните избори Бойко си агитираше в деня на изборите бе КЬОРПЕТА гербави. Държи бюлетината над урната и агитира. Да изметеме тройната коалиция, обръчи ала бала...Четири години с купени медии народът имаше ли време да мисли или само му се цъкаха лентички.

62

ей духнем

преди 10 години

Ех,Магарков,Магарков,и ти си един демократ!!

fallback