Младен Червеняков. Снимка: архив Булфото
fallback

Близкото бъдеще ще покаже дали сме победители или победени. Ние започваме консултации, вече обявихме това нещо”, категоричен  бе Младен Червеняков от БСП пред Нова телевизия.

След вчерашните резултати стана ясно, че в 42-то НС влизат четири партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и “Атака“, като засега бившите управляващи са поставени в политическа изолация. БСП и ДПС заговориха за програмен кабинет, сформиран след консултации и с партиите, които не успяха да влязат в НС и представители на гражданското общество.

Днес Ивайло Московски от ГЕРБ коментира пак пред Нова минути преди Червеняков, че въпреки че неговата партия седем пъти е победила левицата, те пак са победители.

В изказването си Червеняков се съсредоточи главно в критики срещу партията на експремиера Бойко Борисов.

Безотговорно е да направиш правителство на малцинството, след като хората са те свалили, коментира червеният кандидат-депутат думите на Московски, че програмно правителство означава правителство на безотговорността.

„Проблемите пред страната са толкова тежки след тези четири години, че не е по силите на нито една партия сама да изведе страната от това положение, в което се намира”, допълни Червеняков.

По думите му от ГЕРБ се държат безотговорно и отказват да видят какво е изкарало хората на улицата.

Това, което ги заведе там, е абсолютната безизходица. Ако не стане ясно, че е нужна политика, която да реши проблемите на хората, то тогава цялата политическа класа ще стане излишна”, коментира Червеняков.

Червеният кандидат-депутат обаче обясни, че БСП няма да състави правителство с цената на всичко. Той беше категоричен, че партията му няма да загуби идентичността си в името на управлението.

„ДПС също заяви достатъчно ясно и категорично, че ще търси единство около национални приоритети. Струва ми се, че това е задачата на бъдещето управление – да набележи тези национални приоритети”, обясни Червеняков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Жан Виденов

преди 11 години

ide li baba ilika po zicata???

91

причините

преди 11 години

Резултатите са в полза на ГЕРБ не защото са идеални, а защото алтернативата е БСП и ДПС, т.е. ДС и мафията на прехода!Докато тези ''групировки'' съществуват ще съществува или ГЕРБ и или друг аналог!!!

90

кorleone

преди 11 години

Като не искате,комунистите,фашистите и турците да Ви управляват да Ви управляват полицаите !!!

fallback