И данните на SORA дават близо 4% преднина за ГЕРБ. Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори с 31.27% от подадените гласове, сочат последните данни от паралелното преброяване на австрийската фирма SORA. Резултатите са въз основа на 5299 протокола (от общ брой на протоколите 11648), като 54.51 % от протоколите все още липсват, посочват австрийците.

С 27.13% на второ място се нарежда „Коалиция за България“, а в парламента влизат още ДПС с 8.87% от гласовете и "Атака" с 7.48%.

Твърдо извън следващото Народно събрание остават НФСБ с 3,71%,  Движение "България на гражданите" с 3.45% и Коалиция ДСБ-БДФ с 3.41%.

Oще по темата

Приключването на преброяването се очаква най-рано в понеделник, 13-и май вечерта, отчитат от SORA. Очаква се веднага след като приключи преброяването, всички резултати да бъдат публикувани на сайта на организацията, който беше хакнат в неделя вечер. Въпреки атаката обаче информацията не беше засегната, успокояват от SORA.

Dnes.bg припомня, че според данните на ЦИК при обработени 96.104% протоколи на СИК в РИК ГЕРБ печели 30.71% от гласовете, а „Коалиция за България“  - 27.02%.

Според данните в 42-то Народно събрание влизат още ДПС с 10.59 % и „Атака“ със 7.38%. За НФСБ са гласували 3.73%, за „Движение България на гражданите“ - 3.27 %.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

гост

преди 10 години

социaлното нa комунистите е - социaлнaтa министaркa мaслaровa, толковa сa социaлни

77

Митак

преди 10 години

До доволен: Там е проблемът,не искам да ме управлява представител на социалното. Имах някакви надежди, че времената, когато продавачката в магазина печели двойно на лекар/инженер са отминали. Всички знаят, че герберите не бяха светии, но гледай сега сеир, като се съберат БСП-ДПС-Атака, какво се казва

76

ivan

преди 10 години

ot 20 godini do pravitelstvoto na gerb ,nikoi ne se e zapalil a v vijdame kakvo e gerbajiite tova lie realnoto pravitesvo,

fallback