Снимка: Булфото
fallback

Опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта чрез мащабна фалшификация на изборния резултат видя лидерът на ДПС Лютви Местан по повод акцията на прокуратурата и ДАНС в Костинброд. Там в печатница "Мултипринт" бяха открити  350 000 незаконни бюлетини.

Лютви Местан поиска извънредно заседание на ЦИК предвид изключителността на ситуацията и да вземе единствено възможното решение. ДПС предлага ЦИК да задължи всички РИК и СИК да проведат утре изборите при определена процедура.

ДПС предлага при полагането на първия печат всички членове на секционните комисии да се разписват на бюлетината и след като гласуват, вторият печат да се полага само на бюлетина, която има подписи.

Oще по темата
 „Така могат да бъдат елиминирани незаконно раздадените бюлетини“, смята Местан. ДПС настоява всички политически сили да изразят мнение по предложението. Местан настоява за категорична подкрепа от премиера Марин Райков и преди всичко от президента Росен Плевнелиев предвид  съмненията за подобни манипулации на президентските и местните избори.

„Ако това не бъде подкрепено, върху изборите утре ще тегнат тежки съмнения дали те не са манипулирани, защото тези 350 хил.  бюлетини  може да не са единствените“, предположи Местан.  Според него тези бюлетини просто не са били все още изнесени от печатницата, собственост на активист на ГЕРБ. 

„Никой в България днес не сигурен дали намерените в печатницата 10 палета по 35 хиляди бюлетини са всички незаконно отпечатани бюлетини. Искаме да се проведе сериозно разследване дали вече не са раздадени бюлетини на български граждани в страната и в чужбина“, призова още лидерът на ДПС.

Той призова и за разследване дали има добре организирана престъпна група, в която участва и „услужливата социология, която даваше преднина от 16 до 20% на ГЕРБ“.

Според него, за да се изчисти международният образ на България, трябва да минем през жесток политически катарзис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 10 години

Така както са я подкарали гробарите , скоро ще трябва и българи над 20 години да си напечатат - да има кой да работи , да го дерат с данъци и осигуровки на минимална работна заплата , да го дерат с енергоразпределители и топлофикациики , пък те ще си делкат паричките от магистралките.Евала , до къде я докараха гробарите

29

AYSHE

преди 10 години

Tozi nasajda vechno strah v dushite na muslumanite .

28

пилигрим

преди 10 години

Слугата надмина господарите си-ДС и Доган.Трябва да си заслужи поста.Пука му ,че резили България!

fallback