Снимка: Читател
fallback

Автомобилът на Общинския домашен социален патронаж в Плевен, заснет пред офиса на ГЕРБ на 7 май, е получавал дарение, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в града.

Кметът на града проф. Димитър Стойков разбрал за дарението на партията от медиите и е била извършена вътрешна проверка. Ирина Йорданова-Ранкова - временно изпълняващ длъжността управител на социалния патронаж, е изготвила доклад до градоначалника, от който става ясно, че дарения на хранителни продукти са получавани не за първи път в патронажа.

През последните години са правени от частни лица и фирми като БЧК е основен дарител. Не е прецедент и има практика автомобилите на патронажа да получават на място даренията, се посочва в доклада, цитиран от пресцентъра.

Дарението на ГЕРБ е било 343 козунаци за възрастни и социалнослаби хора, които се обслужват от патронажа, се уточнява в съобщението.

Днес от БСП и "Движение България на гражданите" в Плевен внесоха сигнали за случая в Районната избирателна комисия /РИК/, тъй като според тях в случая става въпрос за политическа агитация, за която е използван общински микробус и с това е нарушен Изборният кодекс. От РИК заявиха за БТА, че ще разгледат сигналите по-късно днес.

Днес левицата остро разкритикува ГЕРБ заради случая в Плевен и на пресконференция на “Позитано“ 20. Кандидатът за депутат Жельо Бойчев нападна бившите управляващи, че използват общински и държавни ресурси за предизборната кампания. Той определи като “фрапантен и нелеп“ случая със социалния патронаж в Плевен.

Вчера пък до медиите бяха изпратени снимки, на които се вижда микробус на социалния патронаж и хора, които си подават торбички, брандирани с логото на ГЕРБ около него. Имейлът беше анонимен, а подателят се е подписал като “възмутен гражданин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 години

АМА РАЗБИРА СЕ, КОГАТО ГЕРБ ПОДКУПВА СТАРИТЕ ХОРА С КОЗУНАЦИ НЕ Е АГИТАЦИЯ. КОГАТО МВР ПРИНУЖДАВА ОБЩИНИТЕ ДА ПРАВЯТ "ДАРЕНИЯ" ЗА КАМПАНИЯТА НА ГЕРБ И МЕСТНИТЕ РПУ-ТА НЕ Е ИЗНУДВАНЕ... ВЪОБЩЕ ИДИЛИЯ!!!

23

Анонимен

преди 11 години

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НЯМА ИМЕ И ЛИЦЕ ! ИСТИНСКАТА , ДЕ !

22

Анонимен

преди 11 години

Козунаци във формата на премиера Слънце :)))))))

fallback