Борисов бе на посещение във фирма "Биомашиностроене". Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов заяви, че не подозира Мирослав Найденов за подслушванията.

„Той е идвал стотици пъти у нас и аз не подозирам никой, това трябва да го кажат прокурорите", заяви лидерът на ГЕРБ в Пловдив.

След изтичането на записите с разговора между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и Кокинов в петък градският прокурор хвърли оставка като административен ръководител на градската прокуратура. Днес сутринта обаче е внесъл още една молба, с която иска да бъде освободен и като магистрат. 

Очаква се днес или утре тримата участници в скандалния запис - Борисов, Кокинов и Найденов, които обсъждат как да се повлияе на делото за корупция срещу ексземеделския министър, бъдат разпитани.

В петък от прокуратурата обявиха, че започват проверка по автентичността на изтеклите разговори и ще търсят и дали има данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

Борисов заяви, че с удоволствие ще отиде на разпит, за да чуе кой го подслушва у дома.

Още по темата
„С най-голямо удоволствие ще разбера кой идва в дома ми да разбере големите ми и малки нужди. Интересува ме кой записа тоалетната и дали е официално или не. Ако е незаконно, незаконни работи не коментирам, ако е законно, искам да знам кой слага на хората в тоалетната микрофони“, заяви лидерът на ГЕРБ. Всички тези хора – млади, стари, мъже, жени – пикаят, обърна се той към работниците от пловдивски завод, където той беше на посещение.

Борисов допълни, че истински се надява прокуратурата, към която се отнася с уважение, да разбере кой го подслушва.

"Истински се надявам да науча кой ме подслушва как пикая, защото аз все пак съм лидер на партията, която засега има най-висок рейтинг", коментира той. „20 дни само компромати, само, само и само срещу нас и може ли ние да подслушваме, а само срещу нас да е всичко“, добави лидерът на ГЕРБ. 

"Ако бях на ваше място, първо щях да защитя правото на хората поне в тоалетната, а не когато дойдат материали от чужди разузнавателни централи, който описва и дава име какво ми готвят, тези хора да не се викат, а мен ще ме викат да ме питат как пикая ", заяви още Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase