Лютви Местан. Снимка: архив БТА
fallback

С призиви срещу продаването на гласове, за толерантност и критики срещу ГЕРБ премина посещението на лидерът на ДПС Лютви Местан в пловдивския квартал Столипиново.

Тук съм, защото вярвам, че този път моите братя и сестри няма да продадат на никого един глас, защото демокрацията няма цена, на която може да се продаде, заяви Местан.

По негови думи купеният глас е откраднат, а с такива гласове не може да се задържи властта, тъй като народът ще излезе по улицата и ще помете такава власт.

Местан призова хората да не отговарят на провокации или да го направят с ”любов”.

В подобен тон влезе и водачът на листата на ДПС за Пловдив Петя Раева. По нейни думи ако хората от Столипиново продадат гласа си и се подадат на провокации, кварталът ще продължи да тъне в мизерия.

Според Местан бившият вътрешен министър Цветан Цветанов все повече "си изпуска нервите и така показва истинската си същност, а състоянието му показва и лицето на ГЕРБ". По думите на Местан еднопартийният модел на властта вече е в миналото и е нужна ясна икономическа програма, зад която да застанат повече политически сила.

Лидерът на ДПС поиска доверието на избирателите за кандидатите за депутати, включени в листата за Пловдив. Той допълни, че няма да се задоволи само с приемането в следващия парламент на водача на листата Петя Раева, а иска и вторият в листата - Бранимир Иванов, също да бъде в следващото Народно събрание.

Тук съм, защото ви вярвам и да ви дам мъжката си дума, че тези силни мъже и жени ще защитават и вашите свободи и вашата сигурност, каза още Местан.

Лидерът на ДПС отново коментира и темата с привикването на пловдивски кандидат-депутати да подписват протоколи в полицията.

Припомняме, че на 11 април председателят на Движението за права и свободи свика пресконференция, на която заяви, че полицията в Пловдив е привиквала общински съветници в местния парламент от ДПС, които са включени и в листите на парламентарните избори. Те трябвало да подпишат предупредителни протоколи по член 56 от Закона за МВР, според който полицейските органи трябва да предупредят писмено лице, за което има данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.

Днес Местан заяви, че е естествено да реагира, тъй като така предварително се вменява вина. Той допълни, че ще реагира всеки път, когато види, че някой застрашава свободата и сигурността на избирателите. По негови думи отговор по този казус от министъра на вътрешните работи Местан все още не получил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 11 години

Гласувайте пак за ГЕРБ за да просите по улиците и да бъркате контейнери и кошчета.

34

ХА,ХА,ХАААААА....

преди 11 години

ОБЕЩАЙ ИМ ДУПЕ , ИМАМ-МЕСТАНЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААА...ТВОЕЕТО Е ЧЕРВЕНО---ЩЕ ГО ХАРЕСАТ!!!!

33

Анонимен

преди 11 години

защо всеки говори за ГЕРБ и БСП, вярно че те купуват най-много гласове, но в Бобов Дол се забелязва тревожна тенденция. Партия Лидер на Хр. Ковачки, не купува гласове, тя те задължава да гласуваш за нея, на изборите ти дават телефон и трябва да си снимаш бюлетината иначе си УВОЛНЕН, началник смените ги задължават да намерят по 20 гласа.до кога тази *** ще е на свобода ????

fallback