Делян Добрев. Снимка: Impact Press Group, архив

ГЕРБ може да осигури висок икономически растеж на предприятията от малкия и средния бизнес и най-вече - на фирмите, които изнасят продукция с добавена стойност, смята водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в Хасковския избирателен район Делян Добрев.

Той заяви това на среща с ръководството и работниците в предприятие за производство на машини за хранително-вкусовата промишленост в областния град, съобщават от предизборния щаб на партията в Хасково.

Делян Добрев е бил придружаван от Красимир Стефанов, който е на втора позиция в листата на ГЕРБ.

Пред своите домакини водачът на листата е представил част от програмата на ГЕРБ, която предвижда структурна реформа в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Промяната ще позволи на агенцията да проучва външни пазари, да намира конкретни контрагенти на българските фирми, да консултира компаниите за режима за износ, е отбелязал той.

Според Добрев българските фирми трябва да излязат на пазари като Бразилия, Индия, Китай и Япония. Той е заявил, че ГЕРБ ще работи за стимулиране на износа на стоки с висока добавена стойност, за сметка на износа на суровини и материали.

Красимир Стефанов е казал, че при следващ мандат ГЕРБ ще работи за връщането на ДДС в седемдневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase