Снимка: БТА
fallback

Досегашните депутати от област Монтана и кандидати за нов мандат от партия ГЕРБ Искра Фидосова, Златко Тодоров и Петър Якимов се срещнаха късно снощи с жители на планинското село Превала в община Чипровци. Те съобщиха, че са дарили 7000 лева лични средства за ремонт на черквата в селото, която е една от най-старите в региона.

Кметът на Чипровци Анатолий Първанов съобщи, че през тази година в общината се осъществяват няколко големи проекта, свързани с инфраструктурата и туризма. За 5,5 милиона лева се изгражда нов спортен комплекс, за 1,7 милиона лева се ремонтират улици в Чипровци и в селата Железна и Мартиново.

Предстои реализацията на голям проект за обособяване на ландшафтен парк в планината над с. Превала за 280 000 лева. В парка ще бъдат трасирани няколко екопътеки от селото до Язова планина; по тях ще се поставят беседки, пейки и заслони. По друг проект в Чипровци ще бъде изграден център за традиционни местни занаяти.

Водачът на листата на ГЕРБ Искра Фидосова съобщи, че по време на правителството на ГЕРБ в област Монтана са инвестирани над 250 милиона лева. За цялостната подмяна на водопроводната и канализационната мрежа на община Монтана са предоставени 57 милиона лева, на община Лом - 96 милиона лева.

Болниците в Монтана и в Лом са обновени и оборудвани с модерна апаратура, предстои откриването на филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев" в Монтана. За изграждане на обходен път край Монтана са отделени 43 милиона лева, а за пътя Монтана-София през старопланинския проход Петрохан - 37 милиона лева.

През последните четири години депутатите от ГЕРБ са обиколили няколко пъти всичките 146 населени места в област Монтана и са имали приемни във всяко едно селище. Изслушали сме хората и сме решили голяма част от техните проблеми, поставени в приемните, каза Искра Фидосова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Truth_Hurts

преди 11 години

На това му се вика законно купуване на гласове...

99

Алекс

преди 11 години

На еднотоновия слон давам еднопосочен билет за Месопотамия .

98

Анонимен

преди 11 години

Този човек не разбра, че има много по-важни неща за решаване в тази държава, и чак след това да се наблегне на мащабно строителство, не можеш да градиш нещо от покрива....И не престана да ни навира абревиатурата ГЕРБ, кога ще чуваме по-често думичката България от него.....няма работа, чужди компании владеят България,, няма сигурност, няма пари, той си едно знае обаче, ами за БСП ще гласувам ,колкото и да не искам.....

fallback