Росен Плевнелиев Снимка: БТА
fallback

Органите на правораздаването имат пълен картбланш да работят спокойно, увери президентът Росен Плевнелиев по повод скандала с досъдебното производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. 

Вчера шефът на антимафиотите беше временно отстранен от длъжност, след като прокуратурата започна да го разследва за подкуп в особено големи размери.  Ден по-рано анонимен изпрати до медиите копия от секретни документи, от които става ясно, че Флоров е бил в полезрението на службите два пъти по подозрение за контакти с организираната престъпност и злоупотреба със служебно положение.

Плевнелиев заяви, че е очаквал по-позитивна предизборна кампания. „Това, което виждаме отново, с размахването на СРС-та, на скандали, ок, това е част от демокрацията, но защо винаги преди избори, защо винаги в последния момент? Къде бяха всички тези сигнали и данни в продължение на години?”, попита Плевнелиев.

Oще по темата
Вчера трябваше да подкрепя българските органи и системата на правораздаване, защото това изисква от мен държавността, и аз самият, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепям, но се надявам те да си свършат бързо работата. Искам да бъда категоричен, че ако се окаже, че няма нищо, ако се окаже, че е поредната пушилка, лично аз ще извикам г-н Флоров, ще го поканя в президентството и ще му кажа „Извинете”. И се надявам повече хора да го направят, подчерта Росен Плевнелиев.

„От друга гледна точка, ако има доказателства, ако наистина има реални основания, нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата", посочи държавният глава.

По думите му "не може само предизборно да се активираме и да клепаме един друг , това трябва да става само на базата на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

БРАННИК

преди 11 години

Егати балоните сте всички

134

eve1

преди 11 години

А ако се окаже,че не е само пушилка, ще си понесете ли отговорността всички,които сте над Флоров,включително и Вие г-н президент?

133

Анонимен

преди 11 години

ЖЕНИЧКА С КОСМАТИ УШИ

fallback