Волен Сидеров Снимка: БТА
fallback

Започване на наказателно производство срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов, отстраняване на МВР шефовете, промени във вътрешното ведомство и приемане на закони за службите поиска лидерът на “Атака“ Волен Сидеров.

Коментарът му идва след продължаващите скандали с неправомерното подслушване на политици, общественици и журналисти. В понеделник прокуратурата обяви, че две трети от подадения от лидера на БСП Сергей Станишев сигнал отговоря на истината и образува четири досъдебни производства срещу началници на СДОТО.

Подкрепям усилията на прокуратурата. За първи път виждам решителни действия, заяви Сидеров. По негови думи обвинението трябва да стигне докрай и да образува наказателно производство и срещу Цветанов.

Трябва да има санкциониран министър, отсече Сидеров. По думите на националиста Цветанов, който е водач на две листи от ГЕРБ, трябва да излезе от листите, защото в момента се ползва с имунитет, и да започне наказателно преследване.

Според лидера на “Атака“ трябва да бъдат отстранени и служебният министър Петя Първанова, шефът на ГДБОП Станимир Флоров, главният секретар Калин Георгиев, както и всички до ниво директор на дирекция.

Ние настояваме да се отстранят сегашните шефове. Те блокират разследването на прокуратурата, заяви още атакистът. Той обясни, че постоянно чуваме как Георгиев и Първанова се опитват да отричат, че е имало подслушване, при положение че има констатации на прокуратурата. Според Сидеров би трябвало към служебния премиер да се обърнат всички политически партии и обществеността и да отправят това искане.

По един брутален и непрофесионален начин е направен опит да се трие, допълни още Сидеров като припомни случаят с Радко Димитров, който се опита с отвертка да заличи записите.

Сидеров настоя, след като започне преследване срещу Цветанов, разследването да продължи и да се установи какво се е случвало в МВР и в предишните управления. По думите на лидера на “Атака“ подслушване е имало и по времето на Румен Петков.

При управлението на тройната коалиция не беше по различно, категорично заяви Сидеров. По думите на атакиста трябва да се направи и реорганизация на МВР и да се приемат закони за службите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 11 години

Герб си действа като селски кмет - най големия в селото, коли и беси безнаказано.Ама в чужбина номера им не минава - и много ги е шубе! Бате боко вече го споменаха поименно в присъда на Европейския Съд! Скоро и други ще има...

104

Анонимен

преди 11 години

Сайдеров, а защо не искаше обяснения докато лиза дръжката на Тиквата? Сайдеров, не чувстваш ли грам вина че правителството на Боко Тиквуня оцеля при два вота на недоверие благодарение на теб!

103

до #118

преди 11 години

Що не идеш да се застреляш бе!!

fallback