Октай Енимехмедов Снимка: архив, БТА

Бургазлията Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство с газов пистолет на бившия водач на ДПС Ахмед Доган, няма да бъде кандидат-депутат.

Службата ГРАО в Бургас провери подписите в негова подкрепа. Те трябваше да бъдат 5000. Малко над 3900 от тях обаче са валидни. Това каза за БТА председателят на Районната избирателна комисия в крайморския град Елка Стоянова.

При регистрацията инициативен комитет представи повече от 8000 подписа в подкрепа на Енимехмедов. Имаше въпросителни и около освобождаването му от ареста, ако бъде регистриран за кандидат-депутат.

Още по темата
ЦИК обаче обясни, че няма причина Енимехмедов да бъде пускан от ареста. Инициативният комитет можел да води предизборната кампания от негово име.

В 17.00 часа днес Районната избирателна комисия в Бургас се събира на заседание. Очаква се на него да бъде взето решение за заличаването на Октай Енимехмедов като кандидат за народен представител, каза още Стоянова.

Енимехмедов насочи към Доган газов пистолет по време на Осмата национална конференция на партията в НДК на 19 януари т.г. Оттогава той е в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase