Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото
fallback

ЦИК се превръща в политически инструмент на една партия, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Днес той отново изрази опасения от манипулации и фалшификации на изборите.

Повод за реакцията стана решението на Централната избирателна комисия да не разкрива кода на софтуера, който ще брои изборните резултати. По думите на Станишев решението на ЦИК е взето с гласовете на  ГЕРБ, “Атака“ и НДСВ.

„Това говори за страх от прозрачност, за ясни намерения за манипулации и фалшификации на изборните резултати и ЦИК поема тази отговорност, защото се превръща в политически инструмент на една партия”, допълни лидерът на червените.

По думите на Станишев показателно било, че председателят на комисията е гласувал против решението, въпреки че е от ГЕРБ.

Лидерът на БСП изрази опасенията си, че всички приказки за прозрачност и гарантиране на честни и свободни избори стават все по-проблематични, въпреки уверенията на служебния премиер Марин Райков.

Припомняме, че още с встъпването си в длъжност Райков заяви категорично, че служебното правителство ще гарантира честността на вота.

Лидерът на левицата разкритикува и работата на гражданския борд за изборите. Той отбеляза, че досега се е провела само една среща на т.нар. борд с граждански организации по отношение на изборите и то без конкретен резултат. Противодействието е масово участие на гражданите на изборите, заяви Станишев.

Днес лидерът на левицата се срещна с представители на КРИБ.

По думите на Станишев общата констатация, че е необходима много сериозна промяна в икономическата политика на държавата. КРИБ подкрепили идеите за електронното правителство, промяната в правилата на обществените поръчки и свободния достъп до интернет, които Коалиция за България предлага в програмата си.

„Една от първите мерки, които възнамеряваме да реализиране спешно, е спиране на административния произвол и рекет, който се превърна в система и политика на партия ГЕРБ”, каза Станишев.

Председателят на БСП отбеляза, че днешните срещи са част от широкия диалог, който БСП реализира с различни организации и съсловия, за да бъдат уточнени конкретните политики след изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

Саша

преди 11 години

Фалшификациите са готови, хора! Единственият начин да ги стопираме е да отидем да гласуваме и да ги изритаме тези дето сега ни управляват чрез уж "независимото" служебно правителство!Нахални и нагли!

165

Димитрова

преди 11 години

ЦИК показа, че обслужва ГЕРБ многократно. Сега пак ще си "свършат работата" след като бяха приети и удобрите поправки в кодекса от бившите управляващи.

164

БЪЛГАРИ...

преди 11 години

ЧЕРВЕНИТЕ ХАКЕРИ НА СТАНИШЕВ--БЯСНО ТЪРСЯТ КОДОВЕТЕ НА ЦИК ---ЗА ОЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ , ЗА ДА ГИ ФАЛШИФИЦИРА!!!БКП/бсп , НЕ МОЖЕ И ДА РАЗЧИТА НА ДРУГО!!!!НА ИЗБОРИТЕ СЕ ПРЕДВИЖДА ОТ ВСИЧКИ , НЯКЪДЕ ОТ 12-14% ЗА БСП!ГОЛЯМ Е % НА НОВИТЕ ФОРМАЦИИ В ПОЛИТИКАТА!ЧЕРВЕНИТЕ , ГУБЯТ КОНТРОЛА ВЪРХУ ВЛАСТТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback