Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Не е добър знак преди изборите. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред bTV оставката на началника на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев. Не виждам кой би могъл така пълноценно да замести Цветлин Йовчев  - да дава компетентни съвети на президента, да наблюдава процеса на организацията на изборите, посочи Костов.

Йовчев е поискал да бъде освободен от длъжност по лични причини, свързани с желанието му да реализира свои проекти, които не може да съвместява със заеманата от него позиция, съобщиха по-рано днес от прессекретариата на държавния глава. В момента Йовчев е в отпуск.

Оставката на Цветлин Йовчев силно отслабва експертизата на кабинета на президента в момент, в който върху целия този кабинет пада голяма отговорност да се проведат честни избори, каза още лидерът на ДСБ. Тъй като изборите се провеждат от МВР и с подкрепата на специалните служби, компетентността на Йовчев беше изключително ценна и важна, смята той.

Oще по темата

Според Костов Йовчев е бил готов да стане един силен вътрешен министър, но е бил силно атакуван и е станал изкупителна жертва на чужди грехове. При скандала с Мишо Бирата вътрешният министър трябваше да подаде оставка, смята Костов.

Някои граници в президентството очевидно са преминати, за да се стигне до оставката на началника на кабинета на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев, заяви от своя страна пред „Фокус” Румен Петков от БСП.

Петков каза, че е много притеснен от оставката поради две причини. „Първо Цветлин Йовчев е един изключително почтен, честен човек, който винаги е работил за държавата, независимо в какво качество – и в Националната служба „Сигурност”, и в агенцията (ДАНС), на която беше председател, и в Министерски съвет, и сега като шеф на кабинета на президента. Той е отговорен човек и за да се стигне до това решение, очевидно има много тежки причини”, посочи Петков.

По думите му Цветлин Йовчев е държавнически мислещ човек и си дава сметка какво прави. „Аз от месеци говоря за зависимост на президента. Някои средства за масова информация конкретизираха финансова, икономическа зависимост, което е недопустимо за един държавен глава. В момента, в който президентът носи цялата отговорност за управлението на държавата, защото служебното правителство е назначено от него, такъв ход на Цветлин Йовчев е много смущаващ”, допълни Румен Петков.

Йовчев е държавнически мислещ човек и той трябва да остане на разположение на държавата. „Убеден съм в това. И той ще остане, защото го познавам. Той е почтен и силен българин и почтен и силен експерт”, каза още Румен Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 11 години

ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК-РУМЕН ПЕТКОВ,водеше един честен безнесмен,който после честно офейка,и остана съд.дело"АКРАМ"от банка в банка и ГАРАНТИ ЗА КРЕДИТА БЯХА ПЛАМА ПЛЕВЕН,ЗАВОД ЗА АВТ.ГУМИ ВИДИН ЧЛК ВРАЦА,ВОЕННИ ЗАВОДИ И ДР. всичките предприятия са фалирали а ЧОВЕКА ВЗЕ ЧЕСТНО ПАРИТЕи дим да го няма ,остана ЧЕСТНИЯ РУМЕН !ЗА КОСТОВ даде НЕФТОХИМ на РУСКАТА МАФИЯ и сега дълбокомислено РАЗЪЖДАВА ПО ТЕЛЕВИЗИИ ЗА МОНОПОЛИТЕ,пиши му МАРИЦИТЕ и БгБАЛКАН продадено на цена един апартамент,царе на СХЕМИиКРАЖБИ

83

Анонимен

преди 11 години

Хайде, пак някой подхвърля партенката и цялата *** по форумите налапва кукичката като шаранчета.

82

Анонимен

преди 11 години

"Оставката на Цветлин Йовчев силно отслабва експертизата на кабинета на президента в момент, в който върху целия този кабинет пада голяма отговорност да се проведат честни избори...."Това е идеята , изборите да се манипулират от ГЕРБ!А не знаят , какво ще се случи след това!!!!!!!!!!!!!!!Гражданска война!

fallback