Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото
fallback

Инициативен комитет в Бургас издига за независим депутат Октай Енимехмедов, който нападна лидера на ДПС Ахмед Доган с газов пистолет по време на Осмата национална конференция на партията в НДК на 19 януари.

Днес РИК в Бургас регистрира инициативния комитет, който е от седем души. "Той трябва да издигне кандидатурата на Октай, като за целта до 9 април е нужно да се съберат 5 000 подписа, което е около 3 % от общото население на Бургаска област, съобщи председателят на РИК в Бургас Елка Стоянов пред кореспондента на Dnes.bg в морския град. Трябва да бъде внесен и 10 хил. лева депозит.

Oще по темата
 25-годишният Октай е в ареста с постоянна мярка за задържане под стража. Ако регистрацията на Октай Енимехмедов за изборите е успешна, той ще се ползва с имунитет, тъй като не е извършил тежко престъпление. На него са му повдигнати две обвинения – за хулиганство и закана за убийство. 

Във Facebook е сформирана група в негова подкрепа "Всички за Октай, Октай за всички нас".

“Имам в себе си голям потенциал от енергия и знам, че има още какво да дам от себе си за бъдещето на родината си. Най-важното в случая е, че едно младо поколение се събуди и в момента поставя основите на едно по-добро бъдеще за България”, цитират думи на Октай Енимехмедов в социалната мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

бивш от ДПС

преди 11 години

ДОГАН е вече стар боклукние си имаме другОКТАЙ се нарича тойи ще бъде наш ГЕРОЙ ! /най-новата хит песен в БГ/

159

браво

преди 11 години

къде да се подпиша за това честно и смело момче

158

Анонимен

преди 11 години

Какво чака младежкото Граб, та не подкрепя юнака-терорист? Би им подхождало, нали знаем кои са "батковците" в Грабавата "партия"?!

fallback