Асен Василев Снимка: БТА
fallback

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Анонимен

преди 11 години

Ако искате мога да ви дам линк с лекция на проф. Съмърс пред студентите на Йелския Университет. Та там проф Съмърс сам разказва за приключението си в екипа на Клинтън, в периода на отличния бакалавър ;-).

201

Анонимен

преди 11 години

Хората "верват", че образованието от "авторитетни" институции е гаранция за УСПЕХ в решаването на сложен казус като Кризата :-). Има вероятност, но в този случай ако беше така то неговия бос(на Харвард) проф. Съмърс щеше да е начело на екипа на Барак Обама а той не е ;-)!!!Напротив Съмърс е пример за непоследователна политика и НЕРАЗБИРАНЕ на процесите - пример участието му в екипа на Клинтън когато практикува едно и после в Обама екипа когато говори друго.

200

Анонимен

преди 11 години

поредната "Калинка"

fallback