Снимка: архив Булфото
fallback

От БСП призовават Цветан Цветанов да не участва в парламентарните избори и да се извини на българските граждани.

С декларация на левицата продължи словесната престрелка между БСП и зам.-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов по темата с българския “Уотъргейт“.

Вчера лидерът на левицата Сергей Станишев огласи данни, според които Цветанов е ръководил незаконно подслушване на политици, общественици и бизнесмени. Ексминистърът определи твърденията като “лъжа“.

Днес спорът се разгоря още повече, след като Цветанов се включи в сутрешния блок на bTV, докато гост беше Станишев.

В БСП проявяваме разбиране към нервната реакция на г-н Цветан Цветанов на информацията, изнесена в сигнала до главния прокурор, се казва в разпространена днес декларация на левицата.

От БСП се спират подробно на правото си да огласят информацията, която са получили, и призовават обществото да не толерира действията на Цветанов. Настояваме Цветан Цветанов да поднесе извинения на българските граждани, се казва още в декларацията. От левицата не пропускат да припомнят стари скандали с името на ексминистъра на вътрешните работи.

Oще по темата
 Според БСП той е ”политикът, нанесъл най-голяма вреда на държавността”. ”Едва ли можем да забравим: „Длъжността президент е само протоколна“, „Икономически кръгове лансират кандидати за вътрешен министър на служебното правителство“, „Вие сте продуктът, който опаковахте в целофан“ (Цветанов към депутатите в парламента).

За лириката в отношенията му със съдебната власт и красноречието му по повод спора със съдия Мирослава Тодорова дори не е необходимо да споменаваме”, казват още от БСП.

От декларацията на левицата става ясно още, че Цветанов трябва да се извини за ”неадекватното си поведение и за публичните присъди, които своеволно раздаваше и с които петнеше името на обикновени граждани”.

От “Позитано“ 20 припомнят скандала с лекарите от Горна Оряховица, случаите на полицейско насилие и публичния арест на Николай Цонев.

Името Цветан Цветанов и думата морал в едно изречение са оксиморон, заявяват още от червената централа. Няма как той да раздава нравствени присъди на фона на шестте си апартамента, на покровителството над свои приятели и роднини, пишат още от левицата. В декларацията не пропускат да напомнят и изявленията на ексвътрешния министър, че протестите се използват от крими структурите.

Г-н Цветанов, извинете се на българските избиратели за най-нечестните и манипулирани избори в историята на страната – президентските избори през 2011 г., призовават от левицата.

Г-н Цветанов, по повод на повдигнатото обвинение срещу Мирослав Найденов, Вие заявихте, че никой от ГЕРБ няма да участва в избори, докато не изчисти името си. Оттеглете се!, зоват още червените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

345

Анонимен

преди 11 години

Като излезе компромата и първата мисел дето ми хрумна е че Цветанов е пуснал компромата в пощенската кутия на Станишев за да го съсипе окончателно. И съсела се хвана. Гледам и Румен Овчаров се е сетил за този вариянт. Само че сега като си помисля може компромата да е подхвърлен на Станишев от Първанов. Във всички случаи Станишев ще загуби от тоя компромат освен ако не е подкупил прокуратурата.

344

Анонимен

преди 11 години

Целта е изпълнена. Вече никой не говори за кражбите на комунистите от енергийната мафия и за безобразоята в енергетиката. Вички се втурнаха да предъвкват любимата тема за агенти подслушване. Прокуратурата и тя напълно изостави разследването на енергийната мафия и хвърли всички сили (10 прокурори) в ялова дейност да гони михаля. Какво го е*е гражданина че едни крадци подслушват други. Народа го интересува кой окраде енергртиката толкова успешно че никой не може да смъкне тока нито да върне парите

343

хаха

преди 11 години

Диков прави за 2ст. Цветанов... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

fallback