Прошко Прошков и Меглена Кунева Снимка: БТА

В Сливен нямаме проблем с листите, има свръхамбиция на млад човек, обясни пред журналисти говорителят на предизборния щаб на "Движение България на гражданите" Прошко Прошков". 

По-рано днес членове на формацията от Сливен поискаха промени по върховете на партията, защото според тях в кандидатдепутатските листи се налагали удобни за централното ръководство хора. От партията обаче отрекоха. 

Бившият областен координатор Георги Балабанов щял да оглави кандидат-депутатската листа там, още повече че секретарят на партията Людмила Елкова обяви още преди месеци, че се отказва.  "Той обаче от свръхамбиция започна да поставя ултиматуми и загуби политическия си шанс", каза Прошков и подчерта, че политиката е печелене на доверие.  

Още по темата

"Движение България на гражданите" няма да се превърне в мутант от типа на БСП и да търпи нещо от рода на Румен Петков и Румен Овчаров 22 години, коментира Прошков. 

Той допълни, че областните координатори до този момент се назначават от Националния съвет и не може да се говори, че имат доверието на когото и да било друг.  

Лидерът на партията Меглена Кунева каза, че се очаква листите да бъдат обявени в края на март или началото на април.
Тя не пожела да коментира листите точно днес, за да не се отклонява от представянето на програмата на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase