Марин Райков Снимка: БТА
fallback

Служебният премиер Марин Райков покани подалия оставка председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД проф. Михаил Константинов в изборния борд, който ще следи честността на вота.

Райков е убеден, че с професионализма и познанията си той може да допринесе изключително много за успешната работа на борда, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Това е отговорно и смело решение, което изразява позицията на един достоен и честен човек”, коментира Райков оставката на Константинов.

Скандалът около председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” избухна заради думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт.

Самият служебен премиер определи изявлението като недопустимо, а БСП и ДПС реагираха остро и директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

От СДС пък днес защитиха Константинов и се обявиха против „опитите той да бъде компрометиран като човек и демократ“.

Oще по темата
„Срамно е, когато човек е обвиняван за евентуални бъдещи престъпления, без досега да е извършил такова. Това е връщане към сталинизма“, убедени са сините.

„Срамно е, когато хората на улицата не искат и да чуват за несменяемата политическа класа, а същите тези политици оказаха и продължават да оказват натиск върху институции, с единствената цел за личното си оцеляване“, допълват от партията. 

Според тях е срамно да бъдат сравнявани като професионални качества личности като проф. Михаил Константинов и Азер Меликов. 

„Още по-срамно е, когато кампанията на БСП и ДПС бе подкрепена от ДСБ, партия от десницата. Срамно е, но не е нито за първи път, нито за последен“, убеден е лидерът на СДС Емил Кабаиванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

бонобо до №66

преди 11 години

До 1Ти наистина си луд! Нито дума от това не е вярно! Само нахъсваш хората, ама има още много живи, които помнят. Туй с прасетата е гавра с хуманността - говоря за гадината, която я измисли , в чиято перверзна главица дойде тази клевета!

52

Анонимен

преди 11 години

Разказах случката с Константинов - резил, оставка, назначение - на приятел от чужбина и той ме попита това анекдот ли е. Не е ли жалък господин новият примиер.

51

ПРЕДЛАГАМ

преди 11 години

ОБРЪЩАМ СЕ СЪС СЛЕДАНАТА ИДЕЯ КЪМ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ: ДА ПРЕДЛОЖИМ ПРОФ. МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ И ОМБУДСМАНА КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ ЗА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ВИСОКИТЕ УПРАВЛЕНСКИ ПОЗИЦИИ В ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО СА ЕДНИ ОТ МАЛКОТО ЕРУДИРАНИ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ ПУБЛИЧНИ ЛИЧНОСТИТЕ ! КАКТО ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДЕФИЦИТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е МОРАЛЪТ И ЧЕСТНОСТТА, А ТЕЗИ ГОСПОДА ПО ПРИРОДА СИ ГО ПРИТЕЖАВАТ !

fallback