Снимка: архив, Булфото
fallback

Съществуват определени митове с образа на българския депутат, заявиха пред bTV бившите народни представители от ГЕРБ Ирена Соколова и Владислав Димитров. Те коментираха информацията, че доскорошните депутати масово се регистрират като безработни на борсата. 

„Стои идеята, че депутатът е богаташ, който задължително се облагодетелства от властта”, заяви Соколова. Колегата й Владислав Димитров добави, че се създава „грешно впечатление за народния представител, а ние берем плодовете”.  И двамата заявиха, че не са се записали в бюрото по труда.

Oще по темата
„За четирите години, в които сме работили в НС, ние сме имали своя 100-процентов ангажимент, срещу който сме получавали заплати. Как човек, който е прекъснал работа, да издържи 2 месеца без заплата”, попита Соколова в подкрепа на бившите депутати, които вече се записаха в бюрата по труда.

Тя си обясни реакцията срещу тях с народопсихологията – на другия да му е по-зле. Димитров пък обясни, че парите, които получава в работата си в частния сектор, са горе-долу толкова, колкото е взимал в парламента, и не се е замогнал.

Регистрираните депутати на трудовата борса ще получават максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

Според в. Труд“ народните представители, сменили депутатските банки с бюрото по труда,  са най-много от ГЕРБ. Завъртяха се имената на Величка Шопова, Зоя Георгиева, Вяра Петрова, Румен Данев, Лили Боянова от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Анонимен

преди 11 години

Мислех, че за дисциплинарно уволнение не се получава обезщетение за безработица.

176

Анонимен

преди 11 години

Хидроинженера, социалната с бентлито и когато бях овчаров, ще се регистрират ли на борсата

175

Анонимен

преди 11 години

К'ви 6 месеца, к'ви една година ще ги храни държавата, бе? Нали след 2 месеца сите маскари пак ще са в парламента? Тогава пак ще ги храни, ама по друг начин...

fallback