Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА
fallback

Изборите не са състезание по красота и атлетизъм. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира новината, че шампионката по борба Станка Златева ще бъде депутат от листите на ГЕРБ.

По думите на Станишев бившите управляващи  ще се постараят да скрият „всички виновници за разрухата“ и да изкарат напред известни лица.

По-рано днес в. „Стандарт“ съобщи, че петкратната световна и двукратна олимпийска вицешампионка по борба Станка Златева ще се кандидатира за депутат от ГЕРБ от Сливен. Тя приела поканата на ГЕРБ, но все още не било определено мястото й в листите.

Това не е стилът на БСП, отсече Станишев. Той обясни, че левицата ще търси хора с активна гражданска позиция и доказали се професионалисти в своя бранш за водачи на листите си.

Нашата кампания ще бъде лице в лице, от врата на врата, скромно, заяви Станишев. По негови думи избирателите имат нужда от разговор – да бъдат чути, да чуят други мнения и накрая да сформират свое.

Днес лидерът на левицата продължи със своята мисия „да разкрива действителното състояние на страната след управлението на ГЕРБ“. Той посвети днешната пресконференция, които стават всекидневни, на усвояването на еврофондове по време на управлението на Бойко Борисов.

По думите на Станишев хвалбите на Борисов за доброто усвояване на европейски средства били „поредната лъжа на ГЕРБ“. „Българското общество трябва да знае цялата истина за кабинета „Борисов“, смята лидерът на БСП.

Според него се е оказало мит твърдението на бившия премиер за 100% усвояване на еврофонодвете. По данни на червения лидер има опасност страната ни да изгуби безвъзвратно над 800 млн. евро европейски средства по всички програми до края на 2013 г. За това носи отговорност ГЕРБ, заяви Станишев.

По негови думи по време на управлението на тройната коалиция не е имало безвъзвратно изгубени фондове, докато сега има вероятност страната ни да се лиши безвъзвратно от милиони. Според Станишев най-тежко е положението в бившето ведомство на Мирослав Найденов, където сега били безвъзвратно загубени 110 млн. евро и има опасност да бъдат изгубени още 80 млн. евро по програма развитие на селските райони.

Станишев продължи с критиките си към Мирослав Найденов и заяви, че за първи път бивш министър е обект на разследване от Олаф. Преди няколко месеца евродепутатката Илияна Йотова заяви, че е сигнализирала в Олаф за прословутия случая за бившите пиарки в МЗХ.

Станишев направи и паралел за класацията на страните на ЕС по удвояване на средства от еврофондове по време на неговото управление  и по време на управлението на Борисов. Според Станишев по време на тройната коалиция страната ни е била в златната среда, а сега е в дъното на класацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

280

До Гочо

преди 11 години

310Спинишев може да събори само любовника си Вигенин в леглото!

279

до 309

преди 11 години

Ти си явно от групата за натиск на БСП!Анонимен си, изкарваш се независим ...точно следваш инструкциите на Кирил Добрев!Но ... ГЕРБ ще спечели, нали си знаете , вие платените мекеренца!Каквото и да правите!Всъщност това сигурно не те вълнувма!Въпросът е да си вземеш 20те кинта от Кутев Спинозния!

278

Гочо

преди 11 години

Ще гласувам за Станишев.Само той може да събори мутрите от власт.Ще гласувам напук на "разните келешчета".

fallback