Лекари искат не само "козметична" промяна в здравеопазването от новия здравен министър Николай Петров. Снимка: Булфото
fallback

Политиката в здравеопазването трябва да се промени коренно, защото останалото е "козметична" промяна, която нищо няма да подобри. Трябва национален консенсус по въпросите на здравеопазването, но не на партийна основа и не за три месеца, коментира пред БТА д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници.

Очакваме от новия министър на здравеопазването да не допусне разрастване на хаоса в системата, посочи д-р Неделчо Тотев. Той отбеляза, че в последните две години 17 общински болници са преустановили дейността си. Дано отново да започнат да работят, защото на тях се крепи цялата медицинска помощ в някои региони на страната, каза той.

Според експерта една от причините за това положение е рязкото завишаване на изискванията към всички лечебни заведения по отношение на кадровото и технологичното им състояние. Медицината в момента има за цел да изработи клинична пътека и да вземе пари за нея, а какъв ще е изходът за пациента - никой не се интересува. Нито лекарите са доволни, нито пациентите. Моделът показва кое колко струва реално от влизането на един пациент в болницата до изписването му, каза председателят на Сдружението на общинските болници.

Предлагаме завършен модел на здравеопазване, със същите средства, с които разполагаме сега, нямаме претенции, че той е напълно съвършен, но поне даваме възможност медицината да се върне обратно към корените си, коментира д-р Тотев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

jojo

преди 11 години

Ей го бе ,резултата от доброто управление на ГЕРБ!

61

БабаВида

преди 11 години

Ми, да вземем да им дадем още един мандат, че да ни затрият напълно....Таман се научихме да живеем без пенсии. За какво са ни болници, гробищата да разширяват. Я как започнахме да се стреляме и да се палим

60

тиквичка

преди 11 години

ГЕРБ какво ли не опоскаха и не съсипаха! С такова старание никой до сега не е унищожавал България. Е, на изборите отново гласувайте за тях и след още един техен мандат вече не само болници няма да има, ами и българи няма да останат.

fallback