Юлиян Попов Снимка: Булфото
fallback

Служебният екоминистър Юлиян Попов заяви, че е започнал процедура по отказ от британското си гражданство още когато са го поканили за министър в служебния кабинет.

„Не е чак такава жертва да се откажеш от британското гражданство, след като така или иначе си гражданин на ЕС, така че според мен си струваше”, каза Попов пред Нова телевизия.

Не гледам на тази позиция като на власт, гледам на нея като на предизвикателство и като на отговорност. Предизвикателство да застана в позиция, която в продължение на години съм критикувал. На нас ни е лесно да казваме: Всички са маскари, но в един момент ти казват: Хайде ти да застанеш на тази позиция", обясни министърът. 

Готов съм да бъде критикуван, готов съм да вляза в диалог с протестите, което е много трудно, подчерта той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 11 години

тази процедура трае месеци, през това време ще си имаме министър поданик на кралство великобритания. Конституцията вече за нищо я нямат

75

Български гражданин

преди 11 години

Български *** може да станеш защото не си британски гражданин,там са поданици на кралството ,не знам ти ли не разбра или журналята не знаят за какво става реч

74

Анонимен

преди 11 години

Сигурно не е такава жертва, щом твърдиш, но започната процедура не означава липса на британско гражданство, нали! В същото време ВЕЧЕ си министър, нали!Това обаче противоречи на Конституцията и следователно с теб трябва да се занимае прокуратурата!

fallback