Меглена Кунева. Снимка: Булфото

Ще се наложи България да тегли нов голям заем. Това заяви на 10 март във Варна лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

По думите й само така може да се изчисти проблемът с голямата междуфирмена задлъжнялост в страната, която е една от големите пречки за развитие на икономиката, съобщи БТА. Кунева взе участие в разширеното заседание на Националния съвет на партията заедно с областните координатори и общински представители.

На срещата е утвърдена платформата на движението за изборите, избран е и националният предизборен щаб. Кратката версия на програмата на партията съдържа 31 точки, които според Кунева представят синтезирано на потребителите целите при управление на страната.

Лидерът на формацията акцентира най-вече върху образованието, чрез което ще бъде решен с времето и ромският въпрос. За подреждането на листите на партията тя коментира, че е прието правило поне две трети от участващите да са нови лица, които се явяват за пръв път на избори.

Другото изискване е минимум една трета от кандидатите да са жени. Никой не е доволен, че България на гражданите е на политическия терен. БСП не се радва, тъй като е идеологически опонент на движението, а ГЕРБ - негов културен и поведенчески антипод, каза още Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase