Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

РЗС обвини кмета на Варна в оставка Кирил Йорданов, че е изнасял цели кашони с документи от община Варна. Самият той категорично отрича.

„През годините кашоните, куфарите и трезорите са били най-любимият му инструментариум, заради който той ставаше с дявола ортак, за да остане на власт“, се казва в изявление на партията на Яне Янев.

„Ако България е правова държава, окръжният прокурор на Варна досега трябваше да е образувал досъдебно производство за длъжностно престъпление по десетките сигнали срещу кмета на Варна, внасяни през последните години в прокуратурата, и да е поискал мярка за неотклонение на Кирил Йорданов  „задържане под стража“, смятат от РЗС.

Кирил Йорданов веднага отговори на нападките, като изтъкна, че в община Варна от години е въведено 24-часово видеонаблюдение на всички входове и изходи.

Още по темата
Кметът в оставка е готов записите от видеокамерите в общината да бъдат иззети и прегледани от компетентните органи, за да стане видно, че от сградата не е изнесен нито един документ.

„За всеки лев приход и разход на община Варна - за всяка една от годините, за всяка сделка с общинско имущество, сме били проверявани стотици пъти от най-различни контролни органи, а Сметната палата е излизала с окончателен доклад относно разпореждането с общински средства и общинско имущество", посочва още Йорданов.

"Във всеки един от тези доклади заключението винаги е било едно и също - че отчетът на бюджета дава честна и точна представа за разходите и приходите. Тези доклади съдържат висока оценка за контролните механизми и за финансовата дисциплина в община Варна. Докладите са на разположение в Сметната палата", допълва кметът в оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase