Къщата, пред която беше отвлечена дъщерята на Брендо. Снимка: Булфото
fallback

„Имаме конкретна информация, че определени представители на организираната престъпност са празнували в деня, в който кабинетът на ГЕРБ подаде оставка“. Това заяви пред bTV вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

„През последните 20 дни се заформя един възход на някои организирани престъпни групи“, отбеляза той. 

По думите му само за София през последните 25 дни имало 20% завишаване на кражбите на автомобили.

Цветанов не пожела да коментира кои точно представители на организираната престъпност са празнували при оставката на Бойко Борисов. На въпрос защо тези престъпници не са в затвора, а на купон, Цветанов заяви буквално: "Сами разбирате, че не всяко криминално лице, а техни родствени връзки са в затвора и това е поводът за празнуването".

Цветанов коментира и вчерашното отвличане на дъщерята на Евелин Банев-Брендо.

„Към настоящия момент нямаме никаква комуникация, която да е направена към системата. Обръщам се към всички, които имат някаква информация, да я споделят в специализираните звена на МВР”, призова той. 

„Полагайки усилия, ще можем да стигнем до хората, които направиха това престъпление. Най-важното е детето да се върне живо и здраво. Всяка една жертва при подобно престъпление е застрашена”, добави министърът в оставка. 

Той поясни, че разследването на престъпленията на Брендо в Италия продължава. На 8 март предстои второ заседание по делото на групата на Евелин Банев-Брендо. Той е в Италия в момента, уточни още вицепремиерът в оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

287

Българин

преди 11 години

Щом вътрешен министър (уж в оставка) си позволява да сипе подобни плювни, клевети и да споделя подобни 'информации', без да приведе и грам доказателства, значи наистина това управление си е мафиотско. Мафията основно работи така, без доказателства. Цвъцко, къде са ти доказателствата? Всеки може да каже нещо си, но ти като представител на властта, следва и доказателства за твърденията си да приведеш. Без доказателства за твърденията си за затвора.

286

Гошето

преди 11 години

ФИЗКУЛТУРНИКА ОТНОВО ДОКАЗВА, ЧЕ ГЛАВАТА МУ СЛУЖИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ЧЕЛНА СТОЙКА. ТЕЗИ НЕГОВИ ИЗЯВЛЕНИЯ НЕ СА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ПРЕДИЗБОРНИ КЬОРФИШЕЦИ. АКО БЕШЕ ТОЛКОВА ЕРБАП, ЗА КАКЪВТО СЕ СМЯТА, ДОСЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ. ЩО ЗА НАЛУДНИЧАВ ОПТИМИЗЪМ Е ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ ОТНОВО ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.

285

Анонимен

преди 11 години

Има опит за държавен преврат от страна на биесипе,понеже и на умрелите стана ясно кой режисира протестите.ОТ ПЪРВОНАЧАЛНАТА ИДЕЯ НЕ ОСТАНА НИЩО!Вече бутнаха правителството ,наред е президента, а после *** ще ни определят бъдещето. М/у другото *** са купени вече от тези срещу когото протестират.Време е да се отървем от руско -турския башибузук! Да не позволяваме ново руско -турско робство у нас.Те са шепа, ние нормалните милиони !

fallback