Финландия смята, че Румъния и България са твърде корумпирани. Снимка: архив, Булфото
fallback

Финландия обяви официално тази сутрин, само ден преди началото на Съвета за правосъдие и вътрешни работи, че се противопоставя на влизането на Румъния и България в Шенген, съобщи румънският вестник "Ромъния либера".

Вътрешният министър на Финландия Пейви Ресенен заяви, че Румъния и България са били приети твърде лесно в Европейския съюз, според електронното издание на финландската телевизия YLE.

Oще по темата

Позицията на Финландия не е свързана с проблемите с ромите, които просят по улиците. Причината е високото ниво на корупцията и неспазването на принципите на правовата държава, обясни Ресенен.

Както правителството, така и парламентът на Финландия смятат, че Румъния и България са твърде корумпирани и не спазват принципите на правовата държава, което е условие за присъединяването към Шенген, посочва изданието.

Румънският президент Траян Бъсеску заяви в понеделник, че има най-малко седем страни, които се противопоставят на влизането на Румъния и България в Шенген, без да ги назове.

Премиерът Виктор Понта обяви, че Букурещ няма да настоява за гласуване на решение за влизане в Шенген на предстоящия на 7 и 8 март съвет на ЕС, след като германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих заяви в интервю за сп. "Шпигел", че Германия може да използва правото си на вето.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Людмил Банчовски

преди 11 години

Браво на Финландия !!! Отвън нещата се виждат много по-добре отколкото отвътре!!! За България Шенген Ще бъде както е във филмчето Ледена Епоха , Жълъдчето което катеричкаката преследва ПОСТОЯННО !!!

154

Анонимен

преди 11 години

До Иван. А бе ти сигурно си ***, наистина кой ли окраде държавата ,не са ли тези червени патриоти ,които все още ни управляват И които държат в ръцете си всяко ново име на сцената....за кой ли път се вижда плиткоумието на по голямата част от народа ни ,тъй като наистина по голямата част от тях са неграмотни...вече близо 75-80 ни ръководят едни и същи , ,а повечето дори още не са го разбрали....жалко за тях. И за България

153

Анонимен

преди 11 години

Бих искал да кажа само едно,не е нужно да се подценяваме,защото тези от запад отдавна го правят,но всеки един ,който е бил там знае ,че по голямата част от тях са като ***,за жалост просто не сме им удобни ....просто всеки трябва да знае ,че Германия стои зад всеки един друг НЕ вод, та те са паралиите,те не искат да инвестират тук,те диктуват на цяла EU... ,,но и нека Те незабравят кой им помогна след войната ,и че никой не можа да се оправи сам без помощ...а корупцията е има навсякъде.

fallback