Медици от Пирогов на протест през 2007 г. Снимка: архив, Булфото
fallback

Бюджетът на Пирогов след наложените лимити за извършени медицински дейности на здравните заведения ще обсъжда на среща ръководството на болницата и здравният министър Десислава Атанасова, съобщи БНТ.

На срещата ще присъства и управителят на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков.

Исканията на лекарите не са за повече пари, а за гаранции, че ще получат натрупаните суми по клиничните пътеки. Новата методика, по която работи от тази година Здравната каса, предизвика недоволството на лекари. Според новите изисквания средствата за едно лечебно заведение зависят от броя на лекуваните в него пациенти.

Именно по този повод ще се проведе разширено заседания в Пловдив на местната секция на Българския лекарски съюз. Очаква се на него медици, сестри и лаборанти да подготвят протестни мерки срещу ограниченията.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

До 46

преди 11 години

Веднага ще разсея съмненията ти. На вратите на почти всички стоматологични кабинети пише: Кабинета работи без потребителска такса. Защо? Маргарет Тачър каза, че безплатен обяд няма. Значи тази такса ни е набутана многократно в цената за извършената дейност. Затова стоматолозите не протестират. Те дерат кожи, а аптеките източват пари от НЗОК, чрез по-скъпи от реалното медикаменти и чрез по-висок процент печалба на тези, които се продават свабадно.

41

До 46

преди 11 години

Еми няма протести на стоматолози, защото касата не поема почти нищо-имаш право на две манипулации на година и то не какви да е, а обтурации( пломби) с амалгама или вадене,за които пак доплащаш към 12 лв.Ако искаш фотополимер-доплащаш.А касата отпуска към 24-25 лв за тази пломба с амалгама,а само консумативите по направата и са 10-17 лв в зависимост колко капсули с амалгама ще трябват,т.е. касата оценява едночасов труд на стоматолог на 5-10 лв.Сам си прави изводите.

40

Пурко

преди 11 години

Бойко надмина и ментора си, и "бодигарда" си. Тотално ни оправи.

fallback