42

До 46

преди 11 години

Веднага ще разсея съмненията ти. На вратите на почти всички стоматологични кабинети пише: Кабинета работи без потребителска такса. Защо? Маргарет Тачър каза, че безплатен обяд няма. Значи тази такса ни е набутана многократно в цената за извършената дейност. Затова стоматолозите не протестират. Те дерат кожи, а аптеките източват пари от НЗОК, чрез по-скъпи от реалното медикаменти и чрез по-висок процент печалба на тези, които се продават свабадно.

41

До 46

преди 11 години

Еми няма протести на стоматолози, защото касата не поема почти нищо-имаш право на две манипулации на година и то не какви да е, а обтурации( пломби) с амалгама или вадене,за които пак доплащаш към 12 лв.Ако искаш фотополимер-доплащаш.А касата отпуска към 24-25 лв за тази пломба с амалгама,а само консумативите по направата и са 10-17 лв в зависимост колко капсули с амалгама ще трябват,т.е. касата оценява едночасов труд на стоматолог на 5-10 лв.Сам си прави изводите.

40

Пурко

преди 11 години

Бойко надмина и ментора си, и "бодигарда" си. Тотално ни оправи.

39

Анонимен

преди 11 години

До беденИ аз имам едни недоумения. И не спирам да се чудя, защо ли не съм чувал за протест на стоматолози и зъботехници. Странно. Да не би да е защото при тях всеки си плаща като поп за услуга, която здравната каса би трябвало да поема?!

38

беден

преди 11 години

Лекарите на протест... Отново нещо не ми се връзва. Помагайте! Частните болници цъфтят, като петзвездни хотели са. Държавните, като пионерските лагери от миналото. Да де, ама хората са едни и същи. До обяд работят в държавната болница, следобед в частния кабинет или болница. Питам се откъде ли идват консумативите в частното....?!?! Само питам....И...на някой от вас да е издаден документ с касова бележка за преглед?! Иначе на кафе-автоматите сложихме фискални устройства...Само се чудя!!!

37

пенчо

преди 11 години

НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ / ИЛИ ПОНЕ НЕ ДРАКОНОВСКИ КАКТО Е СЕГА/ НА НАПРАВЛЕНИЯТА ЗА КОНСУЛТАЦИИ И ИЗСЛЕДВАНИЯ. ВТОРО- СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА ЩЕ СЕ НАТОВАРВА ВСЕ ПОВЕЧЕ- ЗАСТАРЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО, ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА, СИВ И СЕНЧЕСТ СЕКТОР. ТАЗИ СИСТЕМА Е ЗА ДЪРЖАВИ СЪС СРЕДНА КЛАСА.ТРЕТО- ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИКЪДЕ НЕ Е БЕЗПЛАТНО. НАПРОТИВ - МНОГО СКЪПО Е .САМО ЧЕ В ЕВРОПА СЕ ПЛАЩА ОТ ОСИГУРОВКИТЕ , КОИТО НЕ СА СИМВОЛИЧНИ КАТО У НАС. А В ЩАТИТЕ, АКО НЕ СИ ОСИГУРЕН СЕ БЪРКАШ .

36

Бай Ставри

преди 11 години

До политологНяма как да ги повишат- Бойко се е погрижил! Българският Робин Худ взима и дава, но в обратен ред.

35

НЯМАЛО ПАРИ..ХА,ХА..

преди 11 години

ВСЕКИ В БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ КАКВИ ОГРОМНИ СУМИ СЕ ОТПУСКАТ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ !ГЕРБ --НАПРАВИ СЪЩОТО!!ПАРИТЕ ПОТЪВАТ КАТО ВОДА ВЪВ ПЯСЪК---ЗАЩОТО СЕ ПОГЛЪЩАТ ОТ МАФИЯТА ВЪВ БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ И 320 -БОЛНИЦИ В БЪЛГАРИЯ!ЗА БЪЛГАРИЯ СА НЕОБХОДИМИ ,САМО 50-БОЛНИЦИ---ЗА ВСЕКИ РАЙОН ПО ЕДНА!ДРУГОТО МОЖЕ ДА СА ПУНКТОВЕ ЗА "БЪРЗА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ" И ЧАСТНИ ПОЛИКЛИНИКИ!ТАКА И ТАКА....ПЛАЩАМЕ РУШВЕТИ И ОПЕРАЦИИ!!КАКВА Е РАЗЛИКАТА???!!ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ ЛЕКАРИТЕ ДАНЪК ВЪРХУ ПЕЧАЛБИТЕ СИ ,ЛИ...?

34

Анонимен

преди 11 години

До 3 -еднатъпа лъжлаНе си показвай простотията и неграмотността. Има интернет чети, ако не можеш на място да проучиш. Ти сигурно си мед. сестра от 6-месечни медицински курсове, която иска да направи частна масажно-игло-баяческа болница, за ловене на тлъсти риби.

33

Анонимен

преди 11 години

Българския лекарски съюз реве само когато става въпрос за пари! Искаме да кажат: Кога ще престане престъпното дране на кожи под масата на болните бедни хора???До кога докторите ще изнудват пациентите и няма да плащат данък върху скритите си доходи? Защо този съюз веднъж не се произнесе за убийствата от престъпно нехайство, а се размърдва само като стане въпрос да се усвояват "едни пари"? Целия народ му е ясно, че каквито и пари да се отпуснат на болниците - голямата част ще се изпарят на момента

32

Анонимен

преди 11 години

До Салахадин - 9Салахдине (салатине) малко си у грешка. Нема такива простащини в САЩ. Лекуват и богатия и бедния. Е на бедния пред леглото няма телевизор и чаршафите му не са от зефир, но го лекуват. Дори и в частни болници не го оставят да мре пред вратата. Лекуват. Дори лекуват и гнусните лигльовци наркомани и алкохолици. Та недей по комунистически да ни заблуждаваш, с очите си сме видели, кое, как е . Не разчитай на неосведоменост, за да плашиш гарги.

31

Анонимен

преди 11 години

Сега разбрахте ли до къде ни докара ГЕРБ???????????????Вече сме заровени на дъното!

30

Леонсио

преди 11 години

до Пурко Така е. И те ще излязат, защото Бойчето обра квото може, сега- йок. Сега сигурно пак Станишев, кризата или будизма ще са виновни, като няма пари за хората, които му вярваха.

29

Анонимен

преди 11 години

Абе наредиха му да се маха, та още по-бързо да направят от България аборигенски терен, който да облагодаряватпо инди-латино модел. А ако мислите, че оставката на Борисов е негово лично решение, просто сте наивни. Бавно изпълняваше братския консултантски план Ран Ът, подписан от Луканов.. Па и малко се опъваше. България е в руини, но все още има по някой завод Сопот. Поогледайте се, преценете предхождащите събития, откъде се върна злият гений Дянков 12 часа преди оставката ... ще се усетите.

28

Анонимен

преди 11 години

Поткрепете лекарите че иначе ще ви лекуват ветернари.

27

Пурко

преди 11 години

Очаквам и всички пенсионери най- късно след месец!

26

Обикновен Човек

преди 11 години

И с кого ще преговарят ?!?! Ползата от протести при липса на отсрещна страна е доста съмнителна. Страната отива към дестабилизация. ДА, всеки трябва да изразява мнението си и да защитава правата си, но да има на кого да ги предяви. В момента се върви към анархия.

25

Анонимен

преди 11 години

Дайте да не се ядем един друг! Нищо в България не е като хората - здравеопазване, образование, администр., полиция. По тая логика нито един протест не е за подкрепа. Това го използват партиините *** за да ни противопоставят и разединяват.Подкрепете лекарите! Стига изкуствено разделение. Да преборим мафията!

24

БоСимеонов

преди 11 години

Здравната ни система се нуждае от реформа. Дянков използваше НЗОК да кърпи дупки в бюджета и КС го осъди между другото. НЗОК трябва да бъде закрита, а да се открие процедура за създаване на здравни фондове. Парите, който всеки дава за осигуровки трябва да отиват по негова персонална здравна сметка с която да се разплаща за медицински услуги. Сега НЗОК е едно гърне с мед, от който всеки краде и влачи.

23

Анонимен

преди 11 години

Много ми се иска да отида и да подкрепя лекарите. Много се двоумя обаче. Преди месец детето ми беше болно, а отношението на лекарите беше под всякаква критика. Вярно, бедни са, изнервени, но товане е оправдание за безобразното им държание и непрофесионализъм. Може би все пак ще отида на протест, защото имат нужда от подкрепа, а се надявам и те да подкрепят общите протести.