Снимка: архив, Булфото
fallback

Всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са подали оставка през миналата седмица.

Членовете и председателя на енергийния регулатор обаче ще продължат да изпълняват задълженията си до назначаването на нови, обясниха от пресцентъра на ДКЕВР.

Припомняме, че в края на януари премиерът в оставка Бойко Борисов поиска председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев да сдаде поста. Като причина от пресслужбата на Министерския съвет тогава посочиха забавянето на наредби, необходими за въвеждането на третия пакет за либерализация на енергийния пазар, заради което от Европейската комисия ни заплашиха със съд.

По-късно Националната агенция за приходите (НАП) съобщи, че започва проверка на доходите на бившия председател на енергийния регулатор. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Семерджиев за престъпление по служба. Проверява го и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по същия случай, по който работи и обвинението - издадения лиценз на "Проенерджи трейд" ООД.

В средата на този месец министрите назначиха за председател на енергийния регулатор Юлиана Иванова, която обаче сама реши да си подаде оставката дни по-късно заради скандал с незаконна продажба на цигари през нейния онлайн магазин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 11 години

Предлагам всички, участвали в ДКЕВР през годините, както и всички членове от 1989 г. до сега на Висшия партиен съвет да ги съберем на едно място и наказателен взвод да ги разстреля всичките. За доброто на България.

106

Анонимен

преди 11 години

Телеком Австрия ме заплашваха с рязане на пръсти ако не у4аствам в картелът им на пазара в България.

105

вт

преди 11 години

Преди разпускането на това Народно сьбрание ДКЕВР трябва да се отчете какво е предприел по проблемите, предизвикали протестите на гражданите. До последно да работи денонощно и да понесе своята отговорност за проявеното безхаберие.

fallback