Заради нарушенията в научния фонд учените излизаха на редица протести. Снимка: архив, БТА
fallback

Образователният министър акад. Стефан Воденичаров определи за управител на Фонд "Научни изследвания" акад. Владимир Овчаров, съобщиха от просветното министерство.

Овчаров е бивш ректор на столичния Медицински университет, той е дългогодишен университетски преподавател и автор на множество учебници и научни статии, а през 2003 г. е станал и „Лекар на годината“. 

Припомняме, че в края на януари след проверка на Инспектората към Министерския съвет наяве излязоха редица нарушения от последната сесия на фонда.

Oще по темата
Проверката бе назначена след протести на учени и обвинения, че средствата са разпределени непрозрачно и на приближени фирми. 

Пръв оставка хвърли управителят на фонда Христо Петров. Образователният министър Сергей Игнатов също бе освободен, поста си напусна и проф. дтн Рангел Гюров, председател на Изпълнителния съвет на фонда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 11 години

Здравейте! Ние сме група студенти, които провеждат пазарно проучване относно хранителните добавки като протеинови шейкове, енергийни напитки, мултивитамини и т.н. Ще бъдем благодарни, ако отделите 3 минути от времето си, за да попълните нашата анкета: ***/Waw3ch Благодарим Ви за съдействието!

4

каналин

преди 11 години

Не разбирам какъв е проблема. Нали съвета на ректорите го избра? Човека е от гилдията, не е парашутист. Като се взимат решения се спазва и наякаква пирамидална структура, нормално е да са ректорите като ръководители в научната общност. Ако някой е недоволен да иска оставката на ректора на университета си. Дайте шанс на колегата :)

3

Анонимен

преди 11 години

Много народ напълни гащите и човекът, който разкри злоупотребите във фонда - чл.-***. Емил Хорозов, не бе избран. Сега фондът има нов шеф, но миризмата остава.

fallback