Снимка: архив БСП
fallback

Страната много бързо върви към предсрочни избори, коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков по повод на оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и предложените промени в кабинета.

Oще по темата

Това е обективен процес - веднъж заради исканията на хората, заради мизерията и бедността, заради исканията за друга политика, а втори път - от неспособността на управляващите да реализират адекватно конституционната рамка в тази ситуация, добави той.

На въпрос "бушон" ли е Дянков, за да се свали общественото напрежение, Миков отговори: "Даже и за бушон не става вече, отдавна е изгорял".

Според депутата от "Коалиция за България" Мая Манолова оставката на Симеон Дянков вероятно е една от най-скъпите жертви, които може да направи ГЕРБ. Според нея обаче е късно за такава стъпка, защото хората вече са поискали оставката на цялото правителство.

"Тази оставка не решава нещата. Очевидно управлението е неспособно да се справи с проблемите, които
създаде, то е неадекватно и не предлага решения", каза на пресконференция в Кюстендил Манолова, цитирана от БТА.

"Хората са на улицата и търсят защита от държавата не само заради високите сметки, а и заради невъзможността да ги платят заради замразените доходи, мизерията, беднотията и липсата на работа.

Управляващите се скриха, бягат от отговорност и не предлагат решение", посочи Манолова.

Тя каза, че БСП предлага незабавна оставка на правителството, консултации между политическите сили и
предсрочни парламентарни избори. Според нея кредитът на доверие към това управление е изчерпан.

"Те на практика изпуснаха нещата и протестите заплашват да станат още по-масови, ежедневни и да залеят цялата страна. Държавата я няма, монополите безчинстват и това е резултатът от управлението на ГЕРБ, които на последната година наистина успяха да плячкосат всичко в българската държава", посочи Манолова.

Депутатът заяви, че БСП иска разсекретавяне и обявяване на пълните договори с енергоразпределителните дружества - какво е записано в тях и изпълняват ли се тези клаузи.

От партията настояват още, в случай че има нарушение в договорите, те да бъдат развалени. От БСП искат и пълен преглед на дейността на ДКЕВР, защото "ако има виновник за високите сметки, това е държавния регулатор", посочи Манолова. Тя припомни, че Ангел Семерджиев беше назначен от Бойко Борисов и според нея отговорността за дейността на регулатора е изцяло на правителството на ГЕРБ. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Драган

преди 11 години

Нахални до последно ! Утре народа за техните глави ще тръгне , а те се правят на невинни !!Няма такова животно !!!! Всички от БСП И ДПС сте заплаха за България !Когато тълпата стигне парламента .......ще напълните гащите !!!! Забравихте 1997 как ви пазиха полицаите .....какво шубе ви гонеше ...Гад *** !!!

140

гражданин

преди 11 години

До АнонименМного бързо забравяте! След управлението на Луканов и Жан Виденов живеехме много по-зле.

139

АНОНИМЕН

преди 11 години

Миков ,да зареди акумулатора на Румен Петков,защото е негов ред да се изходи по въпроса.Противни ,мръсни смрадове опитваики се отново да яхнат народа,вместо да наведат глави защото май ще се окаже ,че половината от ЕРП СА НА ЧЕРВЕНИТЕ МАЙМУНИ.

fallback