Лютви Местан Снимка: БТА
fallback

"Бойко, иди си с мир" - с тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан призова премиерът Бойко Борисов да се оттегли от управлението на България.

"Страната е в тежка политическа и социална криза. Предвид риска от по-нататъшна ескалация на настроението на хората, ние като националноотговорна и либерална партия настояваме да се намери цивилизовано политическо решение на тежката криза. Настояваме кризата да се реши с ресурсите на демокрацията", коментира Лютви Местан.

Той призова президентът Росен Плевнелиев да поеме своята отговорност и да насрочи консултации за постигане на съгласие за предсрочни парламентарни избори.

"Няма нищо по-лошо и опасно като сценарий от това Бойко Борисов да превърне в самоцел консумирането на пълен управленски мандат. Смятаме, че това ще бъде проява на политическа безотговорност, която ще пренесе страната в жертва на формалното мнозинство, което ГЕРБ има в Народното събрание с подкрепата на независимите свои патерици", обяви лидерът на ДПС.

Oще по темата
Лютви Местан определи предложените от министър-председателя Бойко Борисов промени в кабинета като панически ход на отчаяние.

По повод оставката на финансовия министър Симеон Дянков Местан коментира, че най-големият му провал се свързва с най-важната характеристика на кабинета - некадърността. Според ДПС, ако обстоятелствата го принудят, Бойко Борисов ще се раздели и с дясната си ръка - вътрешния министър Цветан Цветанов.

ГЕРБ нямат никакъв шанс на предстоящите избори, тъй като правителството изгуби кредита на доверие на народа.

"Изходът от ситуацията е бързо съставяне на ново служебно правителство, което да организира предсрочните парламентарни избори. При добра организация и налична воля предсрочният вот може да се проведе през втората половина на месец април", заключи Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

306

Михаил Самарджиев

преди 10 години

Не знам дали на някой му пука какво точно искат тази псевдо партия , но народа иска ОСТАВКАТА ВИ СЕГА !!!

305

harapova

преди 11 години

koi si ti,do v4era be6e v parlamenta i sr saobrazqva6e s DOGAN.ti si poinkata na DOGAN.tOITI KAJE SVALI SI GA6TITE ITI GI SVALQ6

304

Ivan

преди 11 години

Ако някои каже на ДПС *** с мир дали няма да скочат до небесата че им се нарушават правата и свободите. Тройната коалиция прие законите за зелена енергия .Те грабеха от цингов.... и Белене.

fallback