Румен Овчаров Снимка: архив, Булфото
fallback

Управлението ни беше висш пилотаж, заяви Румен Овчаров пред делегатите на 48-ия конгрес на БСП днес в НДК. Да си спомним как излязохме от властта, през кои четири години се увеличи двойно пенсията в България, кога безработицата беше 5 процента, изреди той.

Политиката беше наша, намалените данъци и осигуровки бяха наша заслуга и наш позитив - не може да ги оставим на коалиционните си партньори, подчерта той и допълни, че тогава с уж десни мерки са се постигнали леви цели.

Сега ни предстои битка, която не сме водили никога - всичко, което може да бъде оплюто, ще бъде оплюто, всичко, което може да бъде компрометирано, ще бъде компрометирано, цялата държавна машина ще бъде хвърлена в тази борба, смята Овчаров.

Според него БСП може да спечели битката, ако се откаже от три неща - да разбере, че няма поединично спасяване, да се спре "търговията" с Бойко Борисов и управляващите за постове, както и никога при никакви условия БСП да не прави коалиция с ГЕРБ. Знам максимата "Никога не казвай никога", но трябва да знаем, че тук става дума не просто за друга политика, а за престъпна империя, заяви Овчаров.

Той припомни как император Калигула е направил коня си сенатор и впоследствие му е издигнал паметник. Ако се направи паметник на ГЕРБ, той трябва да включва три неща - калинка, като символ на неграмотността, скакалец - като символ на всеядността, и мутренска бухалка - като символ на насилието, каза Овчаров.

Георги Пирински репликира, че не трябва да се подхожда безкритично към досегашния опит на БСП. Той отбеляза, че на последните парламентарни избори левицата е претърпяла най-тежката си загуба през прехода и тя се дължи и на това, че в обществото е било насадено впечатлението, че управлението се е подчинявало на частни интереси. Ние създадохме един политически консултативен съвет, който създаваше впечатление, че другаде се решават нещата, създадохме редица поводи да се натрупа недоверие към нас, посочи Пирински и отбеляза, че левицата трябва да върви напред, но без да забравя онова, което й е изиграло лоша шега.

Сега е времето за действие, призова евродепутатът Илияна Йотова. Свърши хубавото време за ГЕРБ, коментира тя и прогнозира оттук нататък само купеста облачност от растящо неодобрение за управляващите и дъжд от оставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

286

Анонимен

преди 11 години

КАКВОТО И ДА ГИ ПЛЮЕМ 5 ПЪТИ НИ ВДИГНАХА ПЕНСИИТЕ И ДРУГИ НЕЩА В ПОЛЗА НА НАС. НЕКА КРАДАТ НО И НАС ДАВАТ А ТЕ ЗИ НИ СМЛЯХА НЕ ДАВАТ НИЩО ИДУШАТА НИ ЩЕ ИЗВАДЯТ

285

Анонимен

преди 11 години

Вашия паметник е лява ръка - десен джоб.

284

Анонимен

преди 11 години

"Управлението ни беше висш пилотаж, заяви Румен Овчаров"Защо Р.Овч. все още не е вкаран в затвора?БСП не разбраха ли, че с такива, като него, няма да спечелят изборите?

fallback