Ангел Найденов. Снимка: Булфото Архив
fallback

Парламентът отхвърли искането на депутати от Коалиция за България да се обсъди създаването на парламентарна анкетна комисия за досието ”Буда” на премиера Бойко Борисов.

Ангел Найденов от БСП поиска анкетната комисия да изясни обстоятелствата около информациите за досието "Буда" на премиера Бойко Борисов. Преди около седмица сайтът "Биволъ" разпространи документи, които показват искане за вербуването му като информатор към ЦСБОП. В друг документ се твърдеше, че е имало и наблюдение на Борисов от службите заради контактите му с оперативно интересни лица и представителите на организираната престъпност.

Е ли бил господин Борисов представител на организираната престъпност в онези години, поиска да бъде изяснено от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Христо Бисеров.

В крайна сметка искането беше подкрепено от представители на БСП, ДПС, Атака, "Синята коалиция" и един независим депутат. Предложението обаче беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ и останалите независими.

Народните представители отхвърлиха и искането на депутата от БСП Румен Петков за парламентарна анкетна комисия за случая в село Коиловци. Преди месеци стана ясно, че парашутисти са паднали в землището на селището, появиха се информации, че те са френски парашутисти. Петков не внася за първи път искане за комисия по случая.

Днес той отново обясни, че ”става дума за грубо посегателство на националната сигурност” и направи ”обосновано предположение”, че е имало опасност за живота на български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

тя

преди 11 години

Стига с клюките ви бе нагли политици ,обърнете внимание на народа ,който изневмогва от непрестанните ви кражби.

101

Анонимен

преди 11 години

ОБИКНОВЕННО ДОПИТВАНЕ:АКО СМЯТАТЕ ЧЕ ЖИВЕЕМ В ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А НЕ В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЗЕЛЕНО КВАДРАТЧЕАКО СМЯТАТЕ ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО И НЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЧЕРВЕНО КВАДРАТЧЕМОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ

100

Анонимен

преди 11 години

ако беше чиста аферата БУДА трябва да гласуват за разглеждане, това е поредното доказателство че е обвиненията са истина

fallback