Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos
fallback

Договорите от разстояние, които сключват мобилните оператори, са рекет от разстояние, заяви от парламентарната трибуна синият депутат Ваньо Шарков.

По негови думите телекомуникационните компании използват незнанието на възрастните граждани. За нас не е ясно защо заставате на страната на тези, които лъжат възрастните хора, обърна се Шарков към депутатите от ГЕРБ.

Вчера парламентарната транспортна комисия отхвърли на първо четене законодателните предложения на сините депутати, с които се прекратява практиката за сключване на договори от разстояние. Предложението беше отхвърлено заради шестима депутати от ГЕРБ, които гласуваха „въздържал се”.

„Има много случаи, при които възрастни хора се опитват да прекратят договори и им се казва, че договорът е продължен с 3 години без тяхното знание”, разказа още Шарков.

Той призова депутатите от ГЕРБ да се коригират и да подкрепят законопроекта при обсъждането му в пленарна зала.

"Колеги от ГЕРБ,  имате време да коригирате поведението си, направете го при разглеждането в зала и подкрепете нашето предложение, за да спрем рекета над българските граждани”, заяви Шарков.

Според предложението на сините „предприятие, предоставящо електронни съобщителни услуги сключва индивидуален договор с краен потребител лично с него или с негов пълномощник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Многокъсно

преди 11 години

Трябваще да се възмутите когато бяхте на власт!!! Мразя тарикати!

46

Анонимен

преди 11 години

И защо не го подкрепихте тва предложение бе,гербаджий.Разсипахте държавата,народа не може да търпи повече.ВЪН!

45

Анонимен

преди 11 години

Вижте ги кви са нещастници тия от ГЕРБ,най-големите ***.Добре,че изборите са скоро!!

fallback