Снимка: Архив Булфото

За пореден път днес парламентът отхвърли искането на представители на Коалиция за Бъргария за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов в Народното събрание. Депутатът от БСП Димчо Михалевски поиска премиерът да дойде днес в пленарна зала и да обясни каква е позицията на България по многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020 година.

На 7 и 8 февруари в Брюксел има заседание на Съвета на ЕС, на което ще присъства Борисов.

Считаме за абсолютно обосновано Борисов да представи пред парламента с каква позиция отива България на това заседание на 7 и 8 февруари в Брюксел, категоричен бе Михалевски.

Предложението беше отхвърлено, но БСП поиска прегласуване.

"Ще ви обясня по-бавно за какво става въпрос", заяви депутатът от БСП Михаил Миков. По думите му българският парламент сякаш остава извън разговора за бюджета на ЕС. "Непукизмът ви по този въпрос е пълен абсурд", допълни Миков. Той акцентира върху разликите в субсидиите на земедлеците у нас и в чужбина и попита дали Борисов ще постави този въпрос в Брюксел.

Предложението беше отхвърлено и след прегласуването.

На последния парламентарен контрол от левицата се оплакаха, че премиерът не е идвал в пленарна зала от месеци и обявиха, че това е неуважение към институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase