СДС започнаха да събират подписите през януари. Снимка: Булфото

5200 подписа са събрали СДС до момента в подписката им за свикване на референдум за тютюнопушето.

На 29 януари сините внесоха в парламента уведомление за Инициативен комитет за провеждане на национален референдум за тютюнопушенето в страната.

Председател на Инициативния комитет е зам-председателят на синята партия Любомир Ковачев, а въпросът, който ще бъде поставен, е „Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?”.

Днес Ковачев обясни още, че до края на седмицата ще има открити пунктове във всички областни градове да събиране на подписи.

От “Раковска 134“ днес анонсираха и идеите си за законови промени, които да намалят броя на жертвите на войната по пътищата.

СДС предлага застраховката "гражданска отговорност" да е за водача, а не за автомобила.

В момента застраховка "гражданска отговорност" се сключва за леките автомобили. Те предлагат още да има отговорност на сервизите, издаващи удостоверение за преминат технически преглед, при произшествие, станало вследствие на техническа повреда у автомобила.

Сините искат общините да бъдат задължени да сложат броячи на светофарите, оказващи времето на сигнала и да осигурят осветяване на пешеходните пътеки.

От СДС смятат, че трябва да има сертифициране и приемане на видеорекордерите за доказателство пред КАТ и застрахователите, както и да има облекчение за водачи, оборудвани с видеорекордери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase