Георги Първанов и Емилия Масларова Снимка: Impact Press Group
fallback

Ядрената енергетика в страната ни в момента се управлява от "калинкообразни скакалци". Това заяви днес в Хасково депутатът от "Коалиция за България" Емилия Масларова, визирайки най-вече ръководство на АЕЦ Козлодуй.

Заедно с президента  (2002-2012 г.) Георги Първанов те окачествиха въпроса на референдума в неделя като достатъчно общ, за да може всеки българин да отговори дали иска да се развива ядрената енергетика в страната.

Кампанията за референдума беше много полезна въпреки цялата агресия, която се изля в последните месеци, каза Георги Първанов.

Според него за това време е отговорено на всички важни въпроси. Поне четири важни документа показвали, че цената на бъдеща ядрена централа в Белене е между 4 и 6 млрд. евро. Важни били договорите с руската страна, а не предположенията.

Oще по темата
Според Първанов имало данни, че изграждането на VII блок в АЕЦ "Козлодуй" с един реактор ще струва много повече от двата реактора в "Белене".

По думите му било много по-важно политиците да се срещат с хората, както правели от БСП, а не да размахват материали от телевизионния екран, както правел премиерът Бойко Борисов.

Има натиск на изпълнителната над съдебната власт по случая с покушението над Ахмед Доган, каза още Първанов. Той бил обезпокоен от промяната в тезите на обвинението за половин денонощие. Противоречивите изявления на съдебната власт могат да поощрят всички радикални елементи, заключи Първанов.

Самият той дойде днес в Хасково под засилена охрана от НСО и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

аз

преди 11 години

ПРИЯТЕЛИ- МАФИОТИ!

109

Анонимен

преди 11 години

Вюжна Франция преди известно време е започнал строежа на първият в света реактор с управляем ядрен синтез.Интересна е цената-665 милиона евро-16 пъти по малко от Белене.23 000 тонният ректор ще лежи върху специални антисеизмични лагери.Като технология просесът на сливането е като този които протича в ядрата на звездите.

108

Анонимен

преди 11 години

Статистически след 1989-та най много е управлявала БСП.Няма да коментирам последствията от това.Виждат се навсякъде.

fallback