Снимка: Архив Булфото

Кметове от БСП спирали тока в села във Видинско и Монтанско, за да накарат съселяните си да гласуват със „за“ на референдума за АЕЦ „Белене“, алармира от трубината на Народното събрание депутатът от "Синята коалиция" Иван Иванов.

Спиранията на тока били за по половин-един час. На въпрос защо кметовете отговаряли, че и повече ще им спират тока, че няма да имат изобщо ток, ако не гласуват "за" строителството на АЕЦ "Белене", разказа "тъмносиният" депутат.

В парламентарната група на Синята коалиция били постъпили множество такива сигнали.

Имайки предвид, че това са регионите най-близо до АЕЦ "Козлодуй", за да бъдат манипулирани хората по този срамен начин, се въздейства върху тяхното съзнание. В тези села са останали предимно възрастни и пенсионери, които все още смятат, че всичко зависи от кмета. Естествено, това е груб натиск и манипулация - такава, каквато беше и кампанията при събирането на подписите за референдума, категоричен е депутатът.

Той уточни, че съобщава тези факти от парламентарната трибуна, за да знаят българските граждани какви са начините, по които действат от БСП, за да продължат, по думите му, кражбите, разточителството и корупцията по проекта "Белене", предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase