Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото
fallback

По отношение на пропуска с къмпинг „Корал” искам да помоля всички: да не се вади избирателно едно действие от хилядите по този казус, а да се погледне той в неговата цялост и в неговата история. Това каза президентът Росен Плевнелиев, запитан дали чувства лична отговорност за скандалната сделка с къмпинг „Корал” , предаде „Фокус”. По думите на президента темата с къмпинг „Корал” „доста се е поизтъркала предизборно през 2011 година”.

Самото дело по случая, което вече е приключило, е посочило, че още от 2003 - 2006 година са взети най-неблагоприятните решения за държавата. Моля ви, да се следи какво се прави в неговата цялост, а не е избирателно, отбеляза президентът.

Имам отговорността и самочувствието да съм бил този министър, който е инициирал няколко пъти възможните действия, за да не се строи повече на български дюни. Категорично заставам зад тезата, че не трябва да се строи по българите дюни, посочи Плевнелиев. Той заяви, че ще подкрепя усилията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, но не всичко зависи от тях.

За „Корал“ се заговори миналата седмица, когато стана ясно, че е подновено строителството по един от малкото запазени български плажове. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова съобщи, че имало общо 3 дела, заведени от МРРБ по времето, когат Плевнелиев беше регионален министър, за къмпинг "Корал" във връзка с разрешителното за строителство там. По две от тях таксата не е платена, но по третото дело таксата е платена, но то е загубено от МРРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Wc

преди 11 години

***.NE MOJE DORI DA GOVORI.

7

Анонимен

преди 11 години

намерил и тоя какво да каже

6

днес

преди 11 години

Стига с тези абсурдни изречения на Плевнелиев.Просто дразнят слуха ми!!!!!

fallback