Десислава Атанасова даде и извънреден брифинг. Снимка: БТА
fallback

Не са раздавани бонуси, 13-та заплата или допълнително материално стимулиране, декларираха четири министерства. Информацията за това бе изнесена като анонс от Движение „България на гражданите“, които ще дадат утре пресконференция на тема "Колко "калинки" са назначени в държавната администрация при управлението на ГЕРБ ?", на която ще представят „данни за прикрито увеличение на заплатите в администрацията“. Според партията на Кунева, четири министерства са разделили 17 млн. лева бонуси.

Изпреварващо земеделското, регионалното и социалното министерство отрекоха в съобщения да са били раздавани допълнително пари. Здравният министър Десислава Атанасова пък свика извънредно медиите, за да заяви, че откакто е министър, нито един служител не е получавал бонус или допълнително материално стимулиране.

Това, което правят няколко месеца преди изборите, е абсолютна лъжа, заяви Атанасова и опроверга информацията, че от „България на гражданите“ са искали достъп до обществена информация в министерството.

Спестени средства не са раздавани, а са отишли за увеличаване на заплатите на работещите в психиатричните клиники, кръвните центрове и спешната помощ.

Министерство на земеделието и храните не е изплащало бонуси или други допълнителни възнаграждения върху заплатите на служителите през 2012 г. Разпространената в медиите информация за това не отговаря на истината, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Бонуси или други допълнителни възнаграждения не е имало и в Министерство на труда и социалната политика. Увеличени са трудовите възнаграждения на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане с до 20%, считано от 1 юли 2012 година заради изоставане спрямо други възнаграждения.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството също не е раздавало 13-та работна заплата или бонуси в края на 2012 г.  В резултат на постъпило по Закона за достъп до обществена информация питане от „България на гражданите“ на 4 декември, МРРБ е отговорило на поставени въпроси за общ брой служители, размера на средната брутна заплата в министерството и второстепенните разпоредители, най-ниското и най-високото брутно месечно възнаграждение в тях. Политическият кабинет също не е получавал 13-та работна заплата или бонуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Киара

преди 11 години

Това е прекалено, не знам защо всички казват, че е лошо да дават бонуси. Просто трябва да се намери система, по която да се изчислява, какви да бъдат бонусите. А Кунева как е стигнала до тия числа, само тя си знае. А това е нейният начин да прави нещата, лъже!!!!

28

ilia

преди 11 години

те ми се струва сън не е спала, че да ги изчисли тия неща!

27

Катя

преди 11 години

И Кунева, и повечето министри, са маскари.

fallback