Задържането на Енимехмедов. Снимка: БТА
fallback

Адвокат Емил Василев, депутат от РЗС, изрази готовност да защитава нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов без възнаграждение в образуваното срещу него наказателно производство.

Като причина, довела го до това решение, Емил Василев посочва, че без абсолютно никаква предварителна информация голяма част от политиците по инерция са обявили акта на Енимехмедов срещу Ахмед Доган за терористичен и насаждащ етническа омраза в България.

Освен това, посочва Василев, прокуратурата побърза да квалифицира деянието като опит за убийство, без да са събрани и анализирани каквито и да било доказателства нито за личността на Енимехмедов, нито за оръжието, нито за мотивите му. Впоследствие се изясни, че става въпрос за политически акт, който не е целял настъпване на смърт, още повече, че оръжието е било негодно да причини вреда на г-н Доган, посочва адвокат Василев.

Той уточнява, че самият г-н Енимехмедов определя себе си като български патриот от турски произход и държи в стаята си националния трибагреник и знамето на ЕС.

„Прокуратурата побърза да преквалифицира деянието в хулиганство. Въпреки това началните първосигнални реакции и последвалото лутане из Наказателния кодекс ясно показват пристрастност и предубеденост и на политиците, и на правораздавателните органи“, заявява Василев.

Очевидно,че при тези обстоятелства Октай Енимехмедов няма как да получи честен и справедлив наказателен процес, загрижен е адвокатът. Той смята, че поради тази причина той се нуждае от правна помощ и защита от висококвалифициран адвокат и обществена фигура, която е в състояние да всее малко респект сред инициаторите на разразилата се безпочвена говорилня в защита на Ахмед Доган и срещу Октай Енимехмедов, посочва Василев.

В свое съобщение до медиите адвокат Василев припомня, че  „Ахмед Доган е агент на Държавна сигурност и най-близък личен приятел на покойния Илия Павлов. През 1997 година той си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че главна задача на ДПС е да защитава интересите на „Мултигруп“. Този безпрецедентен акт е най-големият срам в новата история на българския парламентаризъм“, пише Василев.

„Все още е висящ в КС и въпросът за конституционността на тази етническа "партия". На този фон да се обявява едно тоталитарно ченге и отявлен мафиот за „най-големият политик на България“ и за „жертва“ е цинизъм“, смята Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

незнаен

преди 11 години

браво 106, казваш абсолютната истина за УАСГ а и за момчето, 5-ти курс останал му е един семестър, ако е искал да убие Доган сега щяха да са го погребли, Доган , Илия Павлов, Луканов,Емил Кюлев и т.н., какво разследване какви пет лева такива хора само куршум ги оправя

88

12345

преди 11 години

Защо искат да представят Октай като престъпник и измислят всякакви версии свързани с жени, братя и т.н. Защо никой от разследващите не казва, че той е образован млад човек. Някой от пишещите тук знае ли как се влиза и учи неговата специалност в УАСГ? Това е най-тежката специалност и изпитите не се взимат с пари и връзки. Нека това да послужи за урок на всички политици. На младите и образовани хора вече им писна!

87

Анонимен

преди 11 години

Последствията са възможни международни санкции, изолация и съмнения във функционирането на демократичната система. Като цяло атентатът е сериозен удар върху международното реноме на България.От гледна точка на предизборна ситуация случилото се ще доведе до абсолютно втвърдяване на симпатизантите на ДПС. Движението може спокойно да дочака изборите без предизборна кампания.Предстои героизиране и окончателно митологизиране на Доган. Дори да напусне ръководството на ДПС, той вече е изчистил своя образ. Атентатът е чисто политически. Той не е извършен по криминални или психологически причини. Н

fallback