Снимка: Bulphoto
fallback

Европейската комисия (ЕК) е поискала днес от властите в България да разследват дали финансирането с европейски средства на проект на Пайнер медия ООД отговаря на всички изисквания. Това съобщи за БТА Ширин Уийлър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя добави, че за проверката няма посочен срок, но ако резултатите будят притеснения, властите ще бъдат помолени да разгледат случая по-задълбочено.

Говорителят отбеляза, че искането е свързано със становищата, изразени в публичното пространство.

На въпрос дали общественото мнение може да спре финансирането на проект от фондовете на Европейския съюз, ако той отговаря на формалните изисквания, Уийлър отбеляза, че окончателното решение ще бъде на националните власти.

Тя уточни, че на този етап от бюджета на ЕС по този проект не са изплащани средства, но засега все още е рано да се говори дали одобрението за неговото изпълнение ще бъде оттеглено.

По нейните думи ЕК следва да защитава интересите на европейските данъкоплатци, като в случая става дума за подкрепа на проекти, насочени към малките и средните предприятия, към растеж и заетост.

Още новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

мм

преди 11 години

"от съмнително забогатели чичковци"е нали някой трябва да им даде пари на тези чичковци, за да си платят услугите. В момента кражбите от тези еврофондове са по-доходни от дрога и проституция

39

мм

преди 11 години

чак след като стана скандал *** евродепутати се сетили за проверка. А че преди това графа и подобни бездарници са прибирали милиони кой ще провери? Този евросъюз е по-зле и от съветския съюз. Там също им даваха по жигула и апартамент на подобни бездарници, но сега разделението между слоевете на обществото стана страшно :( Пък и тогава усилята бяха насочени към укрепването на държавата, сега към изкуствено затъпяване и разпадане

38

Радка пиратка

преди 11 години

Как е възможно да се дават пари на долнопробни силиконови чочарки, които не само, че не пеят , но и се обличат като *** на околовръсното. И това ми било музика за възпитание за подрастващите.Няма пари за хляб и необходими неща за децата по домовете, но за долнопробните пайнерки има пари. Малко ли взимат от кръчмите, от платена проституция / те са най платените ***/ от съмнително забогатели чичковци, та и от ЕС.Що за наглост е това.Може само в България да си случи.

fallback