Снимка: Булфото
fallback

 Месечната заплата на премиера, президента и председателя на Парламента да стане 8000 лв. Това предвижда проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, пише в. "Преса".

Рязкото увеличение на заплатите, искано от Дянков може да влезе в сила съвсем скоро. По твърдение на финансовото министерство - от 1 август 2013 г.

Преди дни - на 9 януари Симеон Дянков заяви пред Нова телевизия, че доходите в определени сектори ще се увеличат, но най-рано през март ще стане ясно кои ще са тези сектори. Министърът на финансите мотивира обещанието си с добрите финансови резултати в държавния бюджет за миналата година.

Затова пък стана ясно, че пари за майчинство няма да има, както нямаше и коледни надбавки за пенсионерите. На въпрос ще се увеличат ли доходите на полицаите, кавото предложение имаше, за да се намали корупцията, Симеон Дянков отговори, че те са достатъчно високи и не смята, че трябва да има увеличение.

Увеличение ще има за лекарите, за работещите в армията и културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

452

Анонимен

преди 11 години

аз взимам 390 лева чисти. ИСкам най-малко 750 Удвоявай дянковай, че да не те почан с тоягата. щом има за депутатите , ще има и за мене.

451

експерт

преди 11 години

Крайно време е заплатите в Б-я да се вдигнат , но не само на министрите , а на всички държавни чиновници . За целта е необходимо да се направи единен Класификатор за всички чиновници на всички нива и министерства. А не всяко министерство да си формира заплатите и да се крие зад някакъв закон / за държавния служител, за съда и прок. за мвр, за въоръжените сили и др/ , така просто всичко се размива и се получава така , че един войник хванат от улицата взима повече от един професор,доктор и много други специалисти с висше образование. Когато има единен класификатор в Б-я , няма как да се получи т

450

488 - 485

преди 11 години

488, ти ме шашна бе. Щото в моето полезрение все виждах котки, как си похапват мишки. Така казват и зоолозите, и приказките. Ти колко селски котки си отгледал? Или си ги прехранвал с шунка от Татово време (сегашната, не я ядат мъркащите, не обичат генномодифицирана соя и царевица и оная мазна ценност от европейските варели) или са били зайци, а ти не си забелязал. И нещо и на тебе, и на оня с дългата приказка за затворената котка, не ви разбрах мътната алюзия.

fallback